Pusic-effect bij Twente wordt getest door 'uitploeg' Excelsior

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De tiende speelronde wordt vrijdag geopend door FC Twente en Excelsior.

Pusic-effect bij Twente wordt getest door 'uitploeg' Excelsior
 
Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Allard Lindhout
Laatste 5 Eredivisie-duels FC Twente:3 zeges, 2 nederlagen
Laatste 5 Eredivisie-duels Excelsior:2 zeges, 1 gelijkspel, 2 nederlagen

Actueel

• FC Twente is een van de vier clubs die dit Eredivisie-seizoen nog niet gelijkspeelde. De Tukkers, nog altijd onder leiding van interim-trainer Marino Pusic, bekleden de twaalfde positie, maar de voorsprong op de degradatiezone is klein. Excelsior bezit twee punten meer dan FC Twente en staat daarmee één positie hoger.

• FC Twente had in zijn eerste twee wedstrijden sinds het ontslag van René Hake succes. Met Pusic als verantwoordelijke wonnen de Tukkers in de competitie van Roda JC Kerkrade (3-0) en in het KNVB-bekertoernooi van FC Eindhoven (eveneens 3-0).

• FC Twente kreeg tot nu toe slechts dertig schoten op doel tegen, het laagste aantal van alle teams in de Eredivisie. In eigen huis staat de teller op tien schoten op doel tegen.

• Excelsior is de ploeg die in de eerste negen speelrondes de meeste overtredingen maakte: 140. In het individuele klassement leidt Ryan Koolwijk de dans (22 keer teruggefloten).

• In liefst vijf van zijn laatste zeven uitduels in de Eredivisie triomfeerde Excelsior. Dat zijn net zoveel overwinningen als in de 39 uitwedstrijden daarvoor.

• Zowel FC Twente als Excelsior boekte deze Eredivisie-jaargang drie overwinningen. Dat gebeurde telkens in wedstrijden waarin de equipe minder balbezit had dan de opponent.

Samenvattingen vorige Eredivisie-wedstrijd

Samenvatting: FC Twente - Roda JC Kerkrade
Samenvatting: Excelsior - Sparta Rotterdam

Historie

• Het is de twintigste keer dat FC Twente en Excelsior elkaar in Enschede treffen in Eredivisie-verband. De thuisploeg hield twaalf keer alle punten in eigen huis en moest viermaal zijn meerdere erkennen in de Kralingers. Drie keer bleef het treffen onbeslist.

• De laatste keer dat FC Twente in een Eredivisie-duel met Excelsior niet tot scoren kwam, was op 9 april 1983. Sindsdien scoorden de Enschedeërs 22 keer op rij tegen de Kralingers.

De laatste 5 Eredivisie-edities van FC Twente - Excelsior:

SeizoenUitslag
2010/112-1
2011/122-2
2014/151-3
2015/162-0
2016/171-2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.