Pure nostalgie: lichtmasten Langeleegte eindelijk weer aan

Reacties

Oranje Onder-18 kwam donderdagavond op een bijzondere locatie in actie. De talenten wonnen in Veendam in een oefenwedstrijd van de leeftijdsgenoten van Zweden: 2-0. Het was voor het eerst in tien jaar dat de lichtmasten van de Langeleegte brandden voor een officiële wedstrijd.

Pure nostalgie: lichtmasten Langeleegte eindelijk weer aan
© Pro Shots

Het laatste officiële duel in Veendam dateerde van 15 maart 2013, toen SC Veendam won van FC Oss. Tien dagen later verloor de club uit Oost-Groningen de strijd tegen het faillissement. De Langeleegte bleef staan en heet sinds een aantal jaar het Henk Nienhuis Stadion. Amateurclub Veendam 1894 is de vaste bespeler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Donderdag was het dus de beurt aan Oranje Onder-18, dat met 2-0 won door doelpunten van Wessel Kühn (PSV) en Yoël van den Ban (AZ). De ploeg van trainer Peter van der Veen speelt zaterdag opnieuw tegen Zweden. De Langeleegte is dan weer de speellocatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.