Puntenmachine Ajax evenaart Nederlands record AZ

Reacties

Ajax heeft donderdag het Nederlandse eeuwrecord van AZ geëvenaard als het gaat om het aantal behaalde punten in een seizoen voor het landencoëfficiënt.

Puntenmachine Ajax evenaart Nederlands record AZ

Het bereiken van de Europa League-finale levert Ajax een bonuspunt op, waardoor de Amsterdammers nu op 24 punten staan. Dat zijn er net zoveel als AZ in de jaargang 2004/05. De Alkmaarders strandden destijds in de halve eindstrijd van de strijd om de UEFA Cup, door een extreem laat doelpunt van Sporting Lissabon.

De 24 punten die Ajax in de wacht heeft gesleept worden dit seizoen slechts door vier clubs overtroffen: Juventus (33), Real Madrid (31), Atlético Madrid (29) en AS Monaco (28), oftewel de halvefinalisten in de Champions League.

Behaalde punten voor landencoëfficiënt (2016/17) 
Ajax24
AZ9,5
PSV6
Feyenoord5
Heracles Almelo1

Door de prestaties van Ajax heeft Nederland uitstekende papieren om het verloren gegane rechtstreekse Champions League-ticket te heroveren. Van de andere clubs moet Nederland het dit seizoen namelijk niet echt hebben. AZ kwam nog tot 9,5 punten, maar met name PSV (zes punten), Feyenoord (vijf punten) en Heracles Almelo (één punt) leverden een geringe bijdrage aan de Nederlandse score.

Van de Beek: 'Kampioen worden én de Europa League pakken'

Van de Beek: 'Kampioen worden én de Europa League pakken'

Interview met Joël Veltman na Olympique Lyon-Ajax

Veltman: 'Spraken Daley al, die heeft er ook zin in'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.