Punt voor tiental Willem II in derby tegen slordig RKC

RKC Waalwijk heeft verzuimd om Willem II pijn te doen. De ploeg van trainer Erwin Koeman speelde ruim een helft met een man meer, maar kwam niet tot scoren. Ook Willem II kon geen vuist maken (0-0).

RKC had vooraf de goede hoop op een mooie afsluiting van het kalenderjaar 2012. De Waalwijkers verloren in de afgelopen zes duels alleen van Feyenoord (2-0) en leken in Willem II de ideale tegenstander te hebben. De Tilburgers komen maar moeilijk aan de punten, zeker in uitwedstrijden. Nog geen enkele keer dit seizoen wist de ploeg buitenshuis een wedstrijd te winnen.

Frank van Mosselveld kreeg in de eerste helft de grootste mogelijkheid op een wereldgoal. De centrale verdediger van de Waalwijkers kreeg de bal gelukkig na een vrije trap van Imad Najah en had met een hakbal een kunststukje in gedachten, maar zijn poging ging over. Even later moest Willem II met tien man verder.

Gaby Jallo, de linksback van Willem II, moest nog voor rust met twee keer geel inrukken. Zijn eerste kaart kreeg hij wegens vasthouden van een tegenstander, terwijl zijn tweede kaart in de 38ste minuut werd gegeven nadat hij te laat een duel aanging. Voor RKC Waalwijk zou het een ideale situatie moeten zijn, maar desondanks kwam de thuisploeg maar moeilijk door de stugge defensie van Willem II heen.

Na rust creëerde RKC wel de nodige kansen. Zo wist Teddy Chevalier zich knap door de defensie heen te frommelen en stond hij oog-in-oog met doelman David Meul, maar was het schot van de Fransman zwak. Boukhari was het dichtst bij de winnende treffer. Ook hij had een hakje in zijn hoofd na een schot van Ard van Peppen, maar zijn poging achter het standbeen rolde rakelings langs het doel.

In de blessuretijd kreeg ook RKC Waalwijk nog een rode kaart toen Chevalier zijn tweede prent pakte na een schwalbe. Door het doelpuntloze gelijkspel blijft RKC Waalwijk negende in de Eredivisie met 22 punten uit achttien duels. Willem II blijft hekkensluiter met twaalf punten, net zoveel als Roda JC dat om 16:30 uur nog in actie komt tegen VVV-Venlo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.