Publiekslieveling Wilshere stelt Arsenal-fans gerust ondanks vertraging

Reacties

In tegenstelling tot Mesut Özil en Alexis Sánchez lijkt Jack Wilshere Arsenal wel trouw te blijven. De middenvelder kijkt uit naar een aanbieding van de club, waar Arsène Wenger het de laatste weken naar eigen zeggen te druk heeft gehad om een einde te maken aan de onduidelijkheid over de toekomst van het kind van de club.

Publiekslieveling Wilshere stelt Arsenal-fans gerust ondanks vertraging

De Arsenal-manager kondigde eerder dit seizoen nog aan dat er in december een beslissing zou worden genomen over de toekomst van Wilshere, wiens contract komende zomer afloopt. De 25-jarige spelmaker werd vorig seizoen nog verhuurd aan AFC Bournemouth en knokte zich na wéér veel blessureleed de voorbije maanden knap naar een plaats in het eerste elftal bij The Gunners.

Wilshere verscheen donderdagavond op bezoek bij Crystal Palace voor de vierde achtereenvolgende keer aan de aftrap in de Premier League en werd na afloop gevraagd naar zijn toekomst. 'Ik weet zeker dat het voor elkaar komt. Ik heb met de manager gesproken en hij vertelde dat hij snel met me in gesprek zou gaan over de toekomst', luidde de uitleg van de 25-jarige Engelsman, die vooralsnog dus in de wachtkamer zit.

Begin januari komt er duidelijkheid volgens Wenger: 'Ik heb gezegd dat we de situatie zouden oplossen in december. Maar we spelen nu, dan zondag weer en vervolgens op woensdag. De focus ligt op de wedstrijden. In januari gaan we het regelen.' De Fransman liet in ieder geval alvast weten erg tevreden te zijn over de wederopstanding van Wilshere, een van de uitblinkers bij de 2-3 zege van Arsenal op Selhurst Park. 'Hij voegt iets erg interessants toe aan het team. Hij heeft een uitstekende eindpass. Dat zag je vandaag wederom en dat is ook wat ik wil zien van hem', sprak Wenger.

Arsenal won mede dankzij twee goals van Alexis Sánchez. Het waren misschien wel de laatste treffers van de Chileen, over wie de speculaties over zijn toekomst weer toenemen nu de start van de transferperiode nadert. Omdat Sánchez zijn aflopende contract niet wil verlengen, heeft Arsenal twee opties: of in de winter nog een transfersom incasseren voor de 29-jarige aanvaller of de sterspeler in de zomer transfervrij zien vertrekken.

Manchester City wordt nog altijd genoemd als een van de geïnteresseerde clubs. Wenger liet weten zich vooralsnog nog niet veel zorgen te maken over een snel vertrek van Sánchez. 'Ik ben niet bang dat er een aanbieding komt, maar dat onderwerp komt vast snel weer op tafel door zijn contractsituatie.' Sánchez begeeft zich in een vergelijkbare situatie als Özil, wiens contract ook over zes maanden afloopt. Ook de 29-jarige Duitser wil vooralsnog niet verlengen in Noord-Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.