PSV-opponent Benfica met speels gemak langs Paços

Benfica heeft maandagavond op bezoek bij nummer zes Paços Ferreira een gemakkelijke zege geboekt (1-5). De komende Europa League-tegenstander van PSV scoorde in het eerste halfuur drie keer en zag die riante voorsprong geen moment meer in gevaar komen.

PSV-opponent Benfica met speels gemak langs Paços

Door doelpunten van Oscar Cardozo (strafschop), Pablo Aimar en Nicolás Gaitán kon de thuisploeg de hoop op een stuntje al snel opbergen. Ook de aansluitingstreffer, een eigen doelpunt van Lionel Carole, zorgde niet voor een kentering.

De tweede gele kaart van Javier Cohene, in de 41ste minuut, nam het laatste beetje spanning weg. In de slotfase bepaalde routinier Nuno Gomes de eindstand met twee treffers op 1-5.

Door de zege verkleint Benfica de achterstand op koploper FC Porto tot dertien (!) punten en is de ploeg zo goed als zeker van de tweede plaats, die recht geeft op voorronde Champions League. Toch lijkt een kampioenschap er niet in te zitten voor Benfica door de grote achterstand. Vorig seizoen veroverde Benfica voor het eerst sinds 2005 en vier titels van Porto op rij wel het landskampioenschap.

Wel duidelijk is dat de Portugese titelstrijd na maandag een aangelegenheid tussen Porto en Benfica is. De voorsprong van de komende Europese tegenstander van PSV op nummer drie Sporting Lissabon bedraagt liefst zeventien punten. Dat gat is met slechts zes duels nog te gaan schier onoverbrugbaar. In de komende speelronde ontvangt Benfica koploper Porto, bij winst van de bezoekers is de titelstrijd definitief beslist.

PSV speelt op 7 april eerst in Portugal en moet een week later in Eindhoven een plaats bij de laatste vier van de Europa League zien af te dwingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen