PSV'er Ledezma terug na blessure: 'Dacht niet meer aan mijn knie'

Reacties

PSV-middenvelder Richard Ledezma keerde woensdagavond bij het gewonnen bekerduel met Fortuna (2-0) terug in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. De 21-jarige Amerikaan maakte met zijn rentree in het eerste een einde aan een rampzalig jaar vol blessureleed.

PSV'er Ledezma terug na blessure: 'Dacht niet meer aan mijn knie'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

'Het is zowat een jaar geleden inderdaad', blikte Ledezma terug bij het clubkanaal van zijn werkgever. 'Dit geeft me een geweldig gevoel. Daarbij is het gek om te bedenken dat ik eindelijk weer op het veld heb gestaan.' Ledezma mocht vorig jaar enkele keren invallen in het eerste van PSV.

Trainer Roger Schmidt gaf de international van de Verenigde Staten het vertrouwen. In de beginfase van het Europa League-duel met het Cypriotische Omonia Nicosia van 11 december 2020 ging het mis. Ledezma scheurde zijn kruisband en een lang revalidatieproces volgde.

'Ik heb geen moment meer aan mijn knie gedacht', vervolgde Ledezma. 'Ik had gewoon weer de bal aan mijn voet en speelde vrijuit, zoals ik elke wedstrijd wil en hoor te spelen.' Eenmaal hersteld hoopt de oud-speler van Real Salt Lake op eenzelfde scenario als vorig seizoen.

'Elke minuut die ik speel, is goed voor mij. We zien wel of dat in de Eredivisie zal zijn. Het is een andere competitie dan de beker, dus we zullen zien.' Anderhalve week geleden zette Ledezma bij Jong PSV zijn eerste stappen op het veld na zijn blessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.