Doan bezorgt PSV zorgeloze bekeravond

Reacties

PSV heeft woensdag zonder al te veel moeite de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. Ritsu Doan leidde de koploper van de Eredivisie naar een overwinning op Fortuna Sittard.

Doan bezorgt PSV zorgeloze bekeravond
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

PSV bereidde zich met een goed humeur voor op de bekerwedstrijd tegen Fortuna. De Eindhovenaren hadden het zondagavond namelijk moeilijk op bezoek bij NEC, maar wonnen door een late goal van Carlos Vinícius wel. Daardoor nam PSV de koppositie over van Ajax, dat eerder op de dag verloor van AZ (1-2). Een confrontatie met de nummer zestien van de Eredivisie moest voor de ploeg van Schmidt geen probleem zijn.

Eerder dit seizoen won PSV al met 1-4 in Limburg. Toen opende Ritsu Doan de score en dat was woensdag in Eindhoven ook het geval. De Japanner maakte met een goede kapbeweging ruimte voor zichzelf, waarna de weg richting het doel vrij was vanaf de rechterflank. Doan stoomde op en was doelman Yanick van Osch de baas met een hard schot. Zo opende PSV na kansen voor Vinícius, Mario Götze en Doan de score.

Met Cody Gakpo en Bruma in de ploeg voor Götze en Vinícius ging PSV op jacht naar de 2-0. Doan en Yorbe Vertessen kregen daar mogelijkheden toe, maar zagen hun poging niet in het doel verdwijnen. De Japanner had na een uur meer succes. Vertessen speelde Doan aan, waarna de aanvaller vanaf de rechterkant van het veld naar binnen trok en op de rand van het strafschopgebied knap raak schoot met zijn linkervoet. De bal zeilde in de verre hoek en betekende de 2-0 voor PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fortuna stelde er in de tweede helft weinig meer tegenover. De Limburgers kwamen nauwelijks tot een doelpoging en kregen het dus ook niet voor elkaar om de bekerwedstrijd weer spannend te maken. PSV was via Bruma (schot) en Vertessen (kopbal) nog dicht bij de 3-0, maar ook die viel niet meer. Zo bleef het bij 2-0 en bekerde PSV verder ten koste van Fortuna. Doan werd na 81 minuten gewisseld voor Richard Ledezma, die zo na een zware blessure zijn rentree maakte in de hoofdmacht.

Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 0
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

Isac Lidberg wacht nog altijd op zijn eerste Eredivisie-goal, maar in het bekertoernooi was het woensdag wel raak voor de spits van Go Ahead Eagles. De Zweed opende al na vijf minuten de score tegen Roda JC Kerkrade na een pass van Jay Idzes. Lidberg, die in de afgelopen vier wedstrijden van Go Ahead startte, sloeg na een half uur opnieuw toe. Giannis Botos gaf de bal voor en Lidberg kopte raak. Doelman Loek Hamers voorkwam daarna de 3-0 van Botos. In de tweede helft werd niet meer gescoord in Deventer.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.