PSV zwaait vier huurlingen uit: 'Mag gerust een succesvolle deal genoemd worden'

Reacties

PSV heeft afscheid genomen van Jarrad Branthwaite, Fábio Silva, Sávio en Thorgan Hazard. Het viertal werd dit seizoen gehuurd, met wisselend succes.

PSV zwaait vier huurlingen uit: 'Mag gerust een succesvolle deal genoemd worden'
© Pro Shots

Met 36 duels speelde Branthwaite (20, hoofdfoto) de meeste wedstrijden van het vertrekkende viertal. 'Dat mag gerust als een succesvolle huurdeal worden bestempeld', schrijft PSV dan ook op de website. De nummer twee van afgelopen seizoen was dan ook graag doorgegaan met de Engelse centrumverdediger, maar hij keert terug bij Everton. Branthwaite gaf eerder zelf al aan dat het voor hem een droom is om basisspeler te worden in de Premier League bij Everton.

Silva (20) kwam halverwege het seizoen naar de Eredivisie, maar had wel degelijk een flinke impact in een half jaar. Hij maakte vier doelpunten in de competitie en was in de bekerfinale tegen Ajax ook verantwoordelijk voor het benutten van de beslissende strafschop. De spits, deze zomer nog actief met Jong Portugal op het EK Onder-21, keert terug naar Wolverhampton Wanderers.

Ook Hazard (29) kwam pas later in het seizoen naar Nederland toe, de Belg en broer van moest het bij PSV voornamelijk van invalbeurten hebben. Zijn begin bij PSV was wel flitsend, want zes minuten in zijn Eredivisie-debuut maakte hij al een goal tegen de uiteindelijke kampioen Feyenoord. Dat bleek zijn enige goal in de Eredivisie te zijn, maar enkele maanden later herhaalde hij zijn sterke invalbeurt in de bekerfinale tegen Ajax. Hij maakte de 1-1, waarna de KNVB-beker via strafschoppen gewonnen werd.

Sávio (18) kwam wel aan het begin van het seizoen naar PSV, via een omweg. De Braziliaan werd voor een miljoenenbedrag gekocht door de City Group van Manchester City, maar Troyes - dat onderdeel is van de City Group - werd zijn nieuwe werkgever. In juli werd bekend dat Sávio op huurbasis naar Eindhoven trok, maar uiteindelijk zou hij meer wedstrijden bij de beloften dan voor de hoofdmacht spelen. Scoren deed hij niet voor PSV, wel maakte hij twee goals in de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.