PSV zonder Van Bommel onderuit in eerste oefenduel

PSV heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. Tegen Anderlecht werd er zaterdag drie keer gescoord, maar de defensie moest ook vijf tegengoals toestaan: 5-3.

Tijdens het besloten oefenduel stond kersvers hoofd jeugdopleiding Ernest Faber voor de groep van PSV. Hoofdtrainer Mark van Bommel werd door algemeen directeur Toon Gerbrands op vakantie gestuurd. 'Een korte break is noodzakelijk om fit aan deze nieuwe klus te beginnen', zo legde de beleidsbepaler uit. Van Bommel sluit 9 juli weer aan en ontbrak dus tegen Anderlecht.

De landskampioen speelde met een mix van ervaring en talent tegen de nummer drie uit België. Aanwinst Denzel Dumfries stond opgesteld als rechtsback, spits Luuk de Jong was de aanvoerder tegen Anderlecht. Het werd een waar doelpuntenfestijn tijdens de besloten oefenwedstrijd.

Voor rust werden er drie doelpunten gemaakt, De Jong en Gastón Pereiro zetten PSV nog voor de 45ste minuut op een voorsprong na de openingstreffer van Knowledge Musona. In de tweede helft, toen Angeliño zijn officieuze debuut maakte, ging het hard met de doelpunten.

Anderlecht stelde binnen enkele minuten orde op zaken door tweemaal te scoren: 3-2. Vervolgens maakte PSV razendsnel gelijk via Steven Bergwijn. Na de 3-3 creëerde PSV weinig meer en kwam Anderlecht nog twee keer tot scoren: Landry Dimata en Ivan Santini bepaalden de eindstand op 5-3.

PSV reist volgende week naar Zwitserland voor een trainingskamp, daar is op 14 juli Xamax Neuchatel de volgende sparringpartner. Op 6 augustus krijgt de landskampioen te horen welke tegenstander het treft in de play-offs van de Champions League. Op 21 of 22 augustus speelt PSV de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Opstelling PSV eerste helft: Room; Dumfries, Luckassen, Isimat, Obispo; Rigo, Ramselaar, Lundqvist; Pereiro, De Jong, Malen.

Opstelling PSV tweede helft: Van Osch; Teze, Schwaab, Duarte, Angeliño; Rosario, Verreth, Mauro; Piroe, Gakpo, Bergwijn.