PSV wint 'rood' doelpuntenfestijn in Volendam

PSV heeft een spectaculaire wedstrijd tegen FC Volendam winnend afgesloten (3-5). Beide teams eindigden het duel met tien man, na rode kaarten voor Ola Toivonen en Jack Tuyp.

Na een half uur leek PSV op weg naar opnieuw een grote zege nadat donderdag al met 6-0 van ADO Den Haag werd gewonnen. Toivonen en Jérémie Bréchet hadden PSV op een 2-0 voorsprong gezet, maar Volendam kwam binnen vijf minuten terug in de wedstrijd. Gerson Sheotahul verkleinde de achterstand op aangeven van Tim Bakens en Paul de Lange benutte een strafschop, na een overtreding van Toivonen. Edison Méndez zorgde er uit een voorzet van Ibrahim Afellay voor dat PSV toch met een voorsprong ging rusten.

Vroeg in de tweede helft maakte Méndez na een schitterende actie van Toivonen zijn tweede van de middag en leek de overwinning van PSV niet meer in gevaar te komen. Maar scheidsrechter Pieter Vink stuurde de Zweed kort daarna van het veld, nadat deze een elleboogstoot had uitgedeeld in een luchtduel met Bakens. Erg lang kon Volendam niet profiteren van de man-meer-situatie, aangezien Tuyp na een tackle van achteren op Afellay van het veld werd gestuurd door Vink. De spits van Volendam stond slechts drie minuten binnen de lijnen en had nog geen bal geraakt.

In het restant van de wedstrijd ging Volendam moedig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar PSV kwam niet meer in gevaar. Otman Bakkal maakte er zelfs nog 2-5 van, waarna Rowin van Zaanen de eindstand bepaalde op 3-5. De club uit Eindhoven won zijn derde wedstrijd op rij en heeft nog maar vier punten achterstand op de nummer twee, FC Twente. Volendam blijft hekkensluiter en heeft twee punten achterstand op De Graafschap, dat zeventiende staat.