PSV wil criticasters de mond snoeren, Ajax aast op eerherstel

Reacties

PSV kan zich zondag voor de 24ste keer in de historie kronen tot landskampioen, maar moet dan thuis wel afrekenen met Ajax. In de nieuwe editie van Voetbal International en VI PRO blikken we uitgebreid vooruit op deze zinderende climax, de topper tussen de koploper van de Eredivisie en de nummer twee.

PSV wil criticasters de mond snoeren, Ajax aast op eerherstel

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lang was het K-woord verboden bij PSV. Over het kampioenschap mocht niet worden gesproken en na de 5-0 afstraffing door Willem II was dat nog logisch ook. Die tijd is echter voorbij. Deze week gaat het bij PSV alleen maar over het winnen van de 24ste landstitel. 'Ik zal mijn spelers in elk geval niet hoeven te motiveren', sprak trainer Phillip Cocu na afloop van het met 2-3 gewonnen duel met AZ. Dat is een ding wat zeker is.

De selectie van PSV heeft dit seizoen heel veel kritiek gekregen. Kwalitatief niet goed genoeg, geen titelkandidaat, schijtbakkenvoetbal en een laffe counterploeg. Het kwam, terecht of onterecht, allemaal voorbij. Die kritiek zorgde er enkel voor dat de spelersgroep meer en meer een team werd, dat toch heel moeilijk te verslaan bleek. Tegen Ajax zal dat team na de smadelijke 3-0 nederlaag eerder dit seizoen iets recht willen zetten. Als het dat doet, met kampioenswaardig voetbal, dan wint PSV niet alleen de titel, maar snoert het de criticasters ook nog eens de mond.

PSV-Ajax: op deze vijf edities zat ook veel spanning

Jacht op eerherstel
Al maandenlang gaat er geen dag voorbij bij Ajax of de achtervolging hangt boven de club. Elke dag dat de Amsterdammers niet bovenaan staan in de Eredivisie, voelt als een belediging voor de trotse club uit de hoofdstad. Toch is het alweer bijna twee jaar geleden, op de memorabele 8 mei 2016, dat de ploeg voor het laatst aan kop stond in de competitie. Sindsdien moet Ajax vol afgrijzen toezien dat het niet de beste club van het land is.

Komende zondag zal elke speler optimaal gemotiveerd zijn het tegendeel te bewijzen. 'PSV wordt in elk geval niet tegen ons kampioen', zei middenvelder Donny van de Beek onlangs. Dat gevoel zal bij iedereen in en om de club leven. Na de eclatante 3-0 zege in december in Amsterdam aast Ajax opnieuw op eerherstel in de topper tegen PSV. En daarmee op het verder opjagen van de Eindhovenaren, die op dit moment zeven punten voorsprong hebben op hun achtervolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.