PSV wacht nieuws over onfortuinlijke Gutiérrez in spanning af

Het toernooi om de Gold Cup zit er mogelijk alweer op voor Erick Gutiérrez. De middenvelder viel in de nacht van woensdag op donderdag geblesseerd uit in de wedstrijd van Mexico tegen Canada.

Gutiérrez had een basisplaats tegen Canada omdat Andrés Guardado rust kreeg. Veel plezier beleefde de middenvelder van PSV desondanks niet aan zijn startbewijs. Acht minuten voor rust greep hij, zonder tegenstander in de buurt, plotseling naar zijn hamstring. Langdurige verzorging op het veld baatte niet, want Gutiérrez kon de wedstrijd niet hervatten.

Door het uitvallen van Gutiérrez moest Guardado alsnog aan de bak en de oud-PSV'er liet zich direct gelden. Hij scoorde in de tweede helft twee keer en had daarmee een enorm aandeel in de uiteindelijke 3-1 overwinning. Roberto Alvarado opende vlak na het uitvallen van Gutiérrez de score, Lucas Cavallini redde de Canade eer.

De 24-jarige Gutiérrez is na de wedstrijd naar het ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek. In Mexico wordt er gevreesd voor een scheurtje in zijn hamstring, wat zou betekenen dat de linkspoot vier tot acht weken buitenspel staat. In dat geval is voor hem niet alleen het toernooi om de Gold Cup voorbij, ook zou hij de volledige voorbereiding op het nieuwe seizoen met PSV missen.