PSV voorkomt negatief record en verdubbelt inkomsten uit CL-premies

Reacties

Het gelijkspel van PSV tegen Internazionale (1-1) heeft er niet alleen voor gezorgd dat de Eindhovenaren het Europese podium met opgeheven hoofd verlaten. Er komt weer wat extra geld op de bankrekening en bovendien werd een nieuw dieptepunt in de Nederlandse Champions League-geschiedenis voorkomen. 

PSV voorkomt negatief record en verdubbelt inkomsten uit CL-premies

PSV haalde voor dinsdagavond pas één punt uit de eerste vijf groepswedstrijden. Het kwam sinds de oprichting van de Champions League in het seizoen 1992/93 maar eenmaal voor dat een club uit Nederland de groepsfase afsloot met slechts één punt. Dat overkwam PSV in de allereerste editie van het toernooi, toen er nog slechts acht clubs meededen aan de poulefase en de twee groepswinnaars zich direct voor de finale plaatsten.

Mark van Bommel en zijn spelers deden er dinsdag in Milaan alles aan om dit negatieve record niet te evenaren en slaagden daarin. Door de remise met Inter eindigt PSV dit seizoen op twee punten. Sinds de al aangehaalde PSV-campagne uit het seizoen 1992/93 haalde een Nederlandse club altijd minimaal dit aantal. Willem II en PSV deden dat in de seizoenen 1999/00 en 2016/17 door tijdens de laatste speelronde nog een punt te pakken. Feyenoord voorkwam vorig jaar dat het op nul punten eindigde, door van Napoli te winnen.

Het gelijkspel in Italië is ook goed voor het financiële plaatje. Een overwinning in de groepsfase van de Champions League levert 2,7 miljoen euro op, een gelijkspel nog altijd negen ton. Na de 2-2 tegen Tottenham Hotspur en de 1-1 van dinsdagavond heeft PSV dus 1,8 miljoen euro kunnen toevoegen aan de circa veertig miljoen euro waarvan het bij het bereiken van de groepsfase al zeker was. Doordat PSV niet overwintert, komen hier geen inkomsten uit de Europa League meer bij.

Club Seizoen Punten Doelsaldo Tegenstand
PSV 1992/93 1 4-13 Goteborg, Milan, Porto
PSV 2018/19 2 6-13 Barcelona, Inter, Tottenham
Willem II 1999/00 2 7-15 Bordeaux, Sparta Praag, Spartak Moskou
PSV 2016/17 2 4-11 Atlético, Bayern, Rostov
PSV 2008/09 3 5-14 Atlético, Liverpool, Marseille
Feyenoord 2017/18 3 5-14 Man City, Napoli, Shakhtar
'Vlieguren in Champions League gaan PSV helpen in titelstrijd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.