PSV vergeet monsterscore neer te zetten bij VVV

PSV heeft zondagmiddag een simpele overwinning geboekt op VVV-Venlo. In Limburg wonnen de Brabanders met 0-3.

PSV vergeet monsterscore neer te zetten bij VVV

De toeschouwers waren nog niet binnen of Ola Toivonen had de score moeten openen. Al na twintig seconden stond de Zweed oog in oog met doelman Kevin Begois. De middenvelder annex aanvaller schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal.

VVV-verdediger Michael Timisela was in de openingsfase dicht bij het openingsdoelpunt, maar de 24-jarige verdediger had het vizier niet helemaal scherp staan en vond met zijn schot het zijnet.

De Limburgers moesten na een kwartier toegeven aan de toenemende Eindhovense druk. Uit een corner kopte Toivonen door en klaarde Wilfred Bouma de klus. Met een acrobatische karatetrap zette de 32-jarige verdediger zijn ploeg op voorsprong.

Vlak voor rust verdubbelde Jeremain Lens de score. Wederom een karate-achtige trap kwam er aan te pas en stelde de thuisploeg zo voor een schier onmogelijke opgave.

In het tweede bedrijf kregen beide ploegen ruimschoots de gelegenheid tot scoren te komen. Atiba Hutchinson was de enige speler op het veld die daar ook daadwerkelijk in slaagde. Hij bracht de definitieve nekslag toe. Na een knappe pass van Lens schoot de 27-jarige Canadees de bal subtiel met buitenkant rechts langs Kevin Begois: 0-3.

Ook na de 3-0 regende het kansen, met name voor de uitploeg, in De Koel. PSV verzuimde herhaaldelijk verder weg te lopen bij laagvlieger VVV, terwijl de Limburgers nalieten de eer te redden.

Door de zege beleeft PSV een prima weekend. De Eindhovenaren nemen afstand van Ajax (zes punten verschil), dat eerder op dag verloor bij FC Utrecht. Omdat Twente bij Groningen nipt won (1-2) blijft het verschil met de titelverdediger één punt. VVV-Venlo heeft nog maar drie punten voorsprong op hekkensluiter Willem II. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's