PSV verdient 23 miljoen in Europa, Juventus inkomstengigant

Reacties

Juventus heeft afgelopen seizoen het meeste verdiend in de Champions League. De Italianen, verliezend finalist, krijgen ruim 110 miljoen euro bijgeschreven op de rekening. Ter vergelijking, PSV verdiende vorig seizoen een krappe 23 miljoen.

PSV verdient 23 miljoen in Europa, Juventus inkomstengigant

Dit blijkt uit cijfers die de UEFA vrijdag officieel bekendmaakte. De Eindhovenaren werden in de groepsfase van het miljardenbal uitgeschakeld in een groep met Atlético Madrid, Bayern München en Rostov. Aangezien PSV slechts twee keer een punt pakte in de eerste ronde van het toernooi, ontving de landskampioen van 2016 slechts één miljoen aan prestatiebonus. Via tv-gelden (9,3 miljoen) en deelnamebonus (12,7 miljoen) komt PSV op een bedrag van 23 miljoen uit gekeken naar het Champions League-seizoen 2016/17.

De eindstand in de groep van PSV.
De eindstand in de groep van PSV.

Een schijntje bij wat de Europese top verdiende. Juventus is met 110 miljoen de grootverdiener op het hoogste Europese podium. Dit heeft onder andere te maken met de finaleplek van De Oude Dame, maar het feit dat Juve liefst 58,8 miljoen – ruim twee keer de totale verdienste van PSV - aan tv-gelden kreeg, telde het zwaarst.

Juventus verdiende zoveel in de zogenaamde market pool, omdat er slechts één andere Italiaanse deelnemer was in de Champions League vorig seizoen. Napoli overleefde de groepsfase, maar werd uitgeschakeld in de achtste finale. Ook de huidige koploper van de Serie A boerde goed vorig seizoen, met een uitbetaling van ruim 66 miljoen - waaronder 41,1 miljoen aan tv-gelden - staat de club vierde op de lijst met grootverdieners in het vorige seizoen van de Champions League.

Winnaar Real Madrid moet het met een derde plaats doen. De Koninklijke kreeg vijftien miljoen voor de eindzege, maar moet zijn meerdere erkennen in Leicester City. De club die debuteerde in de Champions League ontving een half miljoen meer dan Real Madrid. Het verschil werd wederom gemaakt rond de tv-gelden.

De grootverdieners in de Champions League 2016/17. Bedragen in miljoenen euro's.

#ClubLandInkomstenEindklassering
1.JuventusItalië110,4Finale
2.Leicester CityEngeland81,7Kwartfinale
3.Real MadridSpanje81,1Winnaar
4.NapoliItalië66Achtste finale
5.MonacoFrankrijk64,7Halve finale
6.ArsenalEngeland64,5Achtste finale
7.Atlético MadridSpanje60,6Halve finale
8.BarcelonaSpanje59,8Kwartfinale
9.Borussia DortmundDuitsland52,8Kwartfinale
10.Manchester CityEngeland50,2Achtste finale
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.