PSV verdedigt eerste plek in groep I tegen Metalist

Voetbal International volgt de drie Nederlandse clubs in de Europa League op de voet. Donderdagavond neemt PSV het in eigen huis op tegen het Oekraïnse Metalist Kharkiv (21.05 uur).

PSV verdedigt eerste plek in groep I tegen Metalist


PSV
PSV verdedigt donderdagavond in het Phillips Stadion de eerste plaats in groep I van de Europa League tegen Metalist Kharkiv. PSV won tot nu toe vier groepswedstrijden en speelde één keer gelijk. De Eindhovenaren hebben na de 0-0 tegen De Graafschap van afgelopen weekend wat recht te zetten voor hun fans. De Eindhovenaren en de Oekraïners zijn beide al geplaatst voor de knock-outfase van Europa League. Verliest PSV met meer dan twee treffers verschil, dan kunnen zij de koppositie nog verspelen, waardoor er vrijdag mogelijk een 'zwaardere' tegenstander uit de koker komt rollen bij de loting.

Opvallend PSV speelt vanavond zijn 99ste duel in de strijd om de UEFA Cup/Europa League. Bij een zege op de Oekraïners kan de Eindhovense club zijn 50ste overwinning in die Europese competitie bijschrijven. PSV maakte tot dusverre in het minst belangrijke Europa Cup-toernooi 162 doelpunten en kreeg er 98 tegen.

Afwezigen Bouma (hamstring), Manolev (enkel), Engelaar (scheenbeen).

METALIST KHARKIV
De Oekraïners hebben zich al verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Europa League. Het lag het niet in de lijn der verwachting dat Metalist zich zou plaatsen voor de laatste 32 in de Europa League. In een groep met het sterke Sampdoria en PSV waren de Oekraïners de underdog, maar de club verloor dit seizoen in de Europa League alleen van de Eindhovenaren, speelde één keer gelijk en wonnen de overige drie duels. De club hoopt donderdagavond stiekem PSV de eerste plaats in groep I te ontfutselen. Metalist bezet in de Oekraïnse competitie momenteel de derde plaats achter Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev. Het is winterstop in Oekraïne en het laatste duel van Metalist dateert van 27 november en werd met 3-1 gewonnen van Metalurg Donetsk.

Opvallend Metalist Kharkiv is in de uitwedstrijden in de Europa League al 309 minuten zonder tegentreffer. De Oekraïners wonnen dit seizoen met 5-0 bij Debreceni VSC en speelde met 0-0 gelijk in Genua tegen Sampdoria. De laatste tegentreffer in een uitduel was in de playoff-wedstrijd voor de Europa League in 2009/10 tegen SK Sturm Graz. In de 59ste minuut moest de doelman van de Oekraïnse club voor het laatst capituleren.

Afwezigen Fininho.

<br /><br />

Datum Wedstrijd Uitslag
03-12-2009 PSV-Sparta Praag (Tsj) 1-0
25-02-2010 PSV-Hamburger SV (Dui) 3-2
26-08-2010 PSV-Sibir Novosibirsk (Rus) 5-0
16-09-2010 PSV-Sampdoria (Ita) 1-1
04-11-2010 PSV-Debreceni VSC (Hon) 3-0


Bekijk hier al onze video's