PSV trekt Pröpper aan als opvolger Wijnaldum

Reacties

PSV neemt Davy Pröpper over van Vitesse. De 23-jarige middenvelder volgt in Eindhoven de naar Newcastle United vertrokken Georginio Wijnaldum op.

PSV trekt Pröpper aan als opvolger Wijnaldum

Pröpper had bij Vitesse nog een contract voor twee seizoenen. Over de transfersom hebben PSV en de Arnhemmers geen mededeling gedaan, maar de geboren Arnhemmer kost naar verluidt vierenhalf miljoen euro. Pröpper tekent bij zijn nieuwe club een verbintenis voor vier jaar.

Sinds zijn debuut in het seizoen 2009/10 heeft Pröpper zich bij Vitesse tot een vaste waarde ontpopt, al was hij twee jaar terug onder Fred Rutten nog reserve. Zijn sterke ontwikkeling afgelopen seizoen werd in juni beloond met zijn interlanddebuut. Tegen de Verenigde Staten (3-4) speelde hij zijn eerste en tot nu toe enige wedstrijd namens het Nederlands elftal.

'Het is hartstikke mooi dat het vandaag rond is gekomen', vertelt Pröpper op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Dit is een mooie uitdaging en een stap omhoog voor mij. Omdat ik een tijdje vakantie heb gehad, heb ik heel veel zin om het veld weer op te gaan. Ik kijk enorm uit naar spelen in de Champions League, maar dat gaf zeker niet de doorslag in mijn keuze voor PSV. Dit is gewoon een prachtige club.'

Pröpper is de zesde speler die rechtstreeks de overstap maakt van Vitesse naar PSV. PSV-trainer Phillip Cocu was een van de vijf voorgangers van de middenvelder. Hij verhuisde in 1995 van Arnhem naar Eindhoven, net als zijn huidige assistent Chris van der Weerden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.