PSV trekt aan de bel na duidelijk signaal KNVB over wangedrag fans

Reacties

De KNVB heeft PSV een boete van 10.000 euro opgelegd omdat fans van de Eindhovense club vuurwerk afstaken in het uitvak tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen en De Graafschap. PSV baalt als een stekker van het gedrag van de eigen supporters.

PSV trekt aan de bel na duidelijk signaal KNVB over wangedrag fans

'Iedereen begrijpt dat we voor dit geld een betere bestemming hadden kunnen vinden. Het dossier PSV in Zeist vult zich na een tijd zonder incidenten in rap tempo en dat kan verstrekkende gevolgen hebben', aldus algemeen directeur Toon Gerbrands op de clubwebsite.

Gerbrands benadrukt ook dat PSV te horen heeft gekregen dat de maat bijna vol is wat de KNVB betreft. 'We naderen het moment waarop we voor straf geen supporters mee mogen nemen. En dat zou echt sneu zijn, want de spelers roemen niet voor niets ook vaak de steun die ze buiten Eindhoven ontvangen.'

PSV steunt het standpunt van de KNVB dat er geen vuurwerk meer mag worden afgestoken in de Nederlandse stadions. Dat heeft alles te maken met de veiligheid van de mensen in de stadions. 'Het is gezamenlijk beleid. Er hebben in het verleden vreselijke incidenten plaatsgevonden. Mensen hebben blijvende schade opgelopen. Het is geen kwestie van roomser dan de paus willen zijn, het is pure noodzaak.'

Onlangs werd Feyenoord na herhaaldelijk wangedrag van een deel van de fans al zwaar gestraft door de KNVB. In Rotterdam moet Vak S, het vak met fanatieke supporters, leegblijven tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op 4 april. Kort daarna volgde nog een extra straf.

'Dumfries verdient juist complimenten, geen fluitconcerten'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.