PSV strijdt tegen Sturm Graz ook om vijf miljoen euro

Reacties

PSV kan bij uitschakeling van Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League minimaal vijf miljoen euro aan UEFA-bonus bijschrijven. Als de Eindhovenaren instromen in de play-offs van de Champions League, zijn ze bij uitschakeling verzekerd van een financiële troostprijs.

PSV strijdt tegen Sturm Graz ook om vijf miljoen euro
© Pro Shots
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 3
PSV
PSV

De UEFA keert elk seizoen vijf miljoen uit aan de clubs die in het zicht van de Champions League-haven stranden. Als PSV de laatste voorronde bereikt, komt de nummer twee van afgelopen seizoen dus in aanmerking voor die bonus. Bij verlies in de play-offs stroomt PSV in tijdens de groepsfase van de Europa League en krijgt het dus vijf miljoen aan verliezerspremie. De startpremie voor de Europa League is door de UEFA vastgesteld op 3,63 miljoen.

In het verleden was het nog zo dat de vijf miljoen verdeeld werd over beide clubs van een tweeluik. De winnaar kreeg drie miljoen, de verliezer het resterende deel. Voormalig Ajax-directeur Edwin van der Sar bracht daar echter verandering in, door te opperen dat de verliezer het volledige bedrag zou moeten krijgen. De winnaar krijgt immers een flinke financiële boost door de deelname aan de Champions League.

In de VI Visie namen we het transferbeleid van PSV onder de loep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.