PSV spoelt kater weg met glansrol voor teruggekeerde Madueke

Reacties

PSV heeft NAC Breda simpel opzij gezet in de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. Een hoofdrol was dinsdagavond weggelegd voor Noni Madueke, die voor het eerst sinds 9 december weer in actie kwam.

PSV spoelt kater weg met glansrol voor teruggekeerde Madueke
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Madueke had bijna twee maanden nodig om van een hamstringblessure te herstellen en was na die revalidatieperiode fit genoeg om tegen NAC direct in de basis te starten. De negentienjarige Engelsman vormde samen met Mario Götze en Cody Gakpo het trio achter spits Eran Zahavi. Daarachter koos Roger Schmidt voor Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez als duo op het middenveld, wat ten koste ging van aanwinst Joey Veerman. Het meest opmerkelijk was wellicht de keuze voor Joël Drommel. Laatstgenoemde keerde terug onder de lat na voor de topper tegen AZ nog gepasseerd te zijn. Na de beslissende fout van Yvon Mvogo tegen AZ (1-2) grijpt Schmidt voor de komende periode weer terug naar Drommel als vaste eerste doelman, zo bevestigde de Duitser voor de aftrap.

Drommel kwam tegen NAC amper in beeld. Het was eenrichtingsverkeer in Eindhoven, waar de score in de achtste minuut al werd geopend. Uitgerekend de teruggekeerde Madueke stond op de juiste plek om binnen te koppen uit een hoekschop van Cody Gakpo. Nadat Zahavi de bal nog even raakte, kopte de negentienjarige Engelsman van dichtbij raak: 1-0.

De goal van Madueke luidde voor NAC een kansloze avond in. De club uit Breda had in de Keuken Kampioen Divisie al sinds 3 december niet meer gewonnen en kon in Eindhoven geen vuist maken. PSV liep in de eerste helft eenvoudig uit naar een ruime voorsprong. In de 28ste minuut zorgde Götze voor de 2-0, nadat Zahavi de bal had meegegeven aan Gakpo en de voorzet van de buitenspeler bij de Duitser was geëindigd. De handige Götze maakte met een schot uit de draai zijn achtste goal van het seizoen.

De 3-0 kwam ook op naam van Götze. Hij werd gevonden door Madueke, die na een mooie actie in het zestienmetergebied zijn ploeggenoot een niet te missen kans gunde. Na de intikker van Götze hield Nick Olij in de tweede helft de schade nog knap beperkt. Hij redde onder meer goed op pogingen van Philipp Mwene en invaller Yorbe Vertessen. De jonge Belg was na ruim een uur binnen de lijnen gekomen voor Zahavi. Madueke was na de eerste helft al gewisseld door Schmidt, die Götze na ruim een uur ook verving voor Veerman.

Bakayoko
Zo konden krachten worden gespaard door PSV. Ook Gakpo kreeg in de slotfase rust, direct nadat hij voor de 4-0 had gezorgd met een fraai schot. De captain stond zijn plek af aan debutant Johan Bakayoko. De achttienjarige buitenspeler die zo imponeerde bij Jong PSV, zorgde in de slotfase met een paar acties nog voor opwinding. Een toegift in de vorm van een treffer kwam er niet meer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.