PSV sleept met moeite clubrecord uit vuur bij Sparta

PSV verbeterde een clubrecord door op bezoek bij Sparta Rotterdam voor de 32ste keer op rij ongeslagen te blijven. De Eindhovense club moest echter alle zeilen bijzetten op het Kasteel. PSV won het doelpuntrijke duel met 3-2.

Aanvankelijk wees niets erop dat PSV een moeilijke avond zou krijgen. De gasten kregen al vroeg in de wedstrijd kansen en een daarvan werd in de dertiende minuut benut door Danko Lazovic. De Serviër kon ongehinderd raak koppen na een voorzet van Balázs Dzsudzsák.

PSV maakte daarna de fout om het tempo te laten zakken. Sparta kwam daardoor beter in de wedstrijd en combineerde zich in de 29ste minuut prachtig naar 1-1. Darko Bodul ging een combinatie aan met Erik Falkenburg en bezorgde de bal na de één-twee bij Rydell Poepon, die de bal onder het lichaam van doelman Andreas Isaksson door schoof.

In de 55ste minuut fungeerde Poepon opnieuw als afmaker. De spits kon de bal simpel binnen tikken na een voorzet van Bodul. PSV keek daardoor tegen de verhouding in tegen een achterstand aan. Bij een 1-1 stand hadden de gasten liefst drie grote kansen gekregen op een nieuwe voorsprong.

Mogelijkheden kreeg PSV ook na de 2-1 van Sparta. Jonathan Reis was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De Braziliaanse invaller draaide zich op de rand van het strafschopgebied vrij en scoorde met een geplaatst schot. Vier minuten later was het al 2-3. Na een snelle omschakeling bezorgde Orlando Engelaar de bal bij Balázs Dzsudzsák. De Hongaar kapte de bal naar zijn rechtervoet en het hobbelige schot dat volgde, rolde via de binnenkant van de paal in het doel.

PSV neemt door de winst de koppositie in de Eredivisie over van FC Twente. De ploeg van trainer Fred Rutten verbeterde en passant het clubrecord van de langste ongeslagen reeks wedstrijden, dat stamde uit het seizoen 1974/75. Toen bleef de teller staan op 31 duels zonder nederlaag.