PSV-scout gelooft in Bruma en trekt vergelijking met Balotelli

Reacties

Armindo Tué Na Bangna, kortweg Bruma, gaat proberen zijn carrière in Turkije nieuw leven in te blazen. De aanvaller kwam bij PSV nooit tot volle wasdom en vertrekt op huurbasis, inclusief verplichte optie tot koop, naar Fenerbahçe. Ersin Kursunlu heeft vertrouwen in Bruma.

PSV-scout gelooft in Bruma en trekt vergelijking met Balotelli
© Pro Shots

Oud-middenvelder Kursunlu is scout van PSV en tevens verbonden aan Voetbal Academie Oss, een voetbalschool. 'De verwachtingen waren erg hoog toen Bruma naar PSV kwam', vertelt hij in een interview met Sabah. 'Het was moeilijk voor hem om te wennen aan de snelheid bij PSV. Hij is snel, wendbaar en atletisch. Dit soort type spelers rendeert beter in Turkije dan in Nederland.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kursunlu verwacht dat de 27-jarige Bruma zich gaat laten zien in de Süper Lig en trekt een vergelijking met Mario Balotelli. 'Hij speelt nu bij Adana Demirspor. Ook hij heeft zichzelf teruggevonden in de Süper Lig (...) Bruma heeft eerder uitgeblonken in Turkije. Voor spelers als Bruma is de Turkse competitie geschikter.'

Bruma speelde in het verleden voor Galatasaray en Gaziantepspor en kwam in de Süper Lig tot twaalf doelpunten en twaalf assists in bijna zestig wedstrijden. Hij heeft nog een contract tot medio 2024 bij PSV, maar door de verplichte optie tot koop die Fenerbahçe heeft bedongen zal hij niet meer terugkeren in het Philips Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.