PSV richt blik weer omhoog na winst in Nijmegen

Bryan Ruiz (rechts op de foto met Jürgen Locadia) en Memphis Depay hebben PSV drie punten bezorgd op bezoek bij NEC. De ploeg van trainer Phillip Cocu zette met de 2-0 overwinning in Nijmegen weer een stap voorwaarts en haakt langzaam aan bij de bovenste plaatsen.

Ruiz schoot PSV na een uur op voorsprong in De Goffert. De Costa Ricaan werd na een lange run van rechtsachter Arias op maat bediend en verschalkte doelman Kalle Johnsson in de korte hoek. PSV speelde opnieuw niet groots en beloonde zich rijkelijk laat in De Goffert. Pas in de slotfase bepaalde Memphis Depay met een verwoestende uithaal de eindstand.

Dat de ploeg van trainer Anton Janssen zo lang overeind bleef kon volledig op het conto van doelman Kalle Johnsson geschreven worden. PSV kreeg in de eerste helft grote kansen via Jürgen Locadia en Memphis Depay, maar beide aanvallers zagen hun inzet gekeerd worden door de Zweedse sluitpost.

NEC stelde daar amper iets tegenover. Pas in de tweede helft werden de Nijmegenaren gevaarlijk via  Alireza Jahanbakhsh. Na de openingstreffer van Ruiz voerde NEC wel enigszins de druk op, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van keeper Jeroen Zoet.

Matavz
In Nijmegen maakte Tim Matavz twintig minuten voor tijd zijn rentree bij PSV. De Sloveense spits ontbrak vorige week nog in de wedstrijdselectie tegen Heracles vanwege transferperikelen, maar moet zich na zijn afgeketste transfer naar Rubin Kazan weer richten op PSV. Matavz wist zijn terugkeer niet op te luisteren met een treffer.

Voor de thuisclub kwam een einde aan een sterke thuisreeks. NEC bleef in zijn laatste vijf thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens tegen AZ (3-2), Roda JC Kerkrade (4-3), ADO Den Haag (3-1), Go Ahead Eagles (1-1) en NAC Breda (1-1) ongeslagen. De laatste thuisnederlaag dateerde van 10 november 2013. Destijds was Ajax met 3-0 te sterk.

Door de zege in Nijmegen, waar voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan Het Bombardement van Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog, haakt PSV langzamerhand aan bij nummer drie Feyenoord (drie punten achterstand) en nummer vier Vitesse (twee punten). NEC is nog niet uit de gevarenzone en is terug te vinden op plaats zeventien.