PSV raakt achterop in titelrace door nederlaag bij RKC

PSV moet voorlopig even pas op de plaats maken in de titelrace. Op bezoek bij seizoensrevelatie RKC Waalwijk liep de kersverse bekerwinnaar tegen een pijnlijke nederlaag aan: 2-1.

In de eerste helft kwam PSV nauwelijks in de problemen, maar had RKC de zaken eveneens goed op orde. De Eindhovenaren konden voor rust geen bres slaan in de hechte defensie van de Waalwijkers en verloren vlak voor rust ook nog eens Kevin Strootman. Hij kreeg al in de beginfase van het duel met fysieke malheur te maken, maar werd pas in de 37ste minuut vervangen door Orlando Engelaar.

In een tijdsbestek van drie minuten kantelde RKC na rust het duel. Eerst zorgde Sander Duits met een mooi afstandsschot voor het openingsdoelpunt in de 55ste minuut. Twee minuten later bleek doelman Przemyslaw Tyton kansloos bij een van richting veranderd schot van Mitchell Schet: 2-0.

Na de twee mokerslagen had PSV even nodig om op adem te komen, alvorens de ploeg van interim-trainer Phillip Cocu aan de aansluitingstreffer kon gaan denken. Nadat eerst nog een teleurstelling volgde - Erik Pieters viel geblesseerd uit met een op het oog ernstige kwetsuur en werd vervangen door Jan Vennegoor of Hesselink - kwam PSV nog wel terug. Vennegoor of Hesselink kopte raak, maar na die treffer was er geen tijd meer voor PSV om de gelijkmaker te produceren.

Door de nederlaag staat PSV met nog vijf duels te gaan al vier punten achter op nummer twee AZ. Koploper Ajax kan bij winst bij SC Heerenveen het gat met de Eindhovenaren vergroten tot zeven punten. RKC komt in punten gelijk met nummer acht NEC en koerst af op deelname aan de play-offs. Foto: VI Images