PSV-publiekslieveling Park zet eerste stappen in trainersloopbaan bij QPR

Reacties

Ji-Sung Park gaat bij Queens Park Rangers zijn trainersloopbaan beginnen. De voormalige publiekslieveling van PSV stopte in 2014 met voetballen en gaat zich nu bij zijn oude werkgever ontfermen over de Onder -16.

PSV-publiekslieveling Park zet eerste stappen in trainersloopbaan bij QPR
© Pro Shots

Park (40) wordt bij zijn oud-werkgever volop ondersteund door Chris Ramsey, de technisch directeur van de club. De oud-middenvelder laat weten onder de indruk te zijn. 'Het is speciaal dat een technisch directeur zo betrokken is bij de jeugdafdeling. Dat vind ik echt indrukwekkend. Ik ben heel geïnteresseerd om van dichtbij mee te maken hoe QPR zijn jeugdspelers helpt te ontwikkelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Park speelde in 2002 een memorabel WK met Zuid Korea. Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink werd de halve finale gehaald. Daarin was Duitsland met 1-0 te sterk. Hiddink vertrok kort daarna naar PSV en nam de Zuid-Koreaanse uitblinker mee. In Eindhoven ontpopte het loopwonder zich binnen de kortste keren tot een zeer gewaardeerde kracht.

In 2005 vertrok Park naar Manchester United, waar hij nog zeven seizoenen speelde. In het seizoen 2012/13 kwam hij nog één jaar in actie voor QPR, waarna hij zijn carrière afsloot bij zijn eerste Europese werkgever, op huurbasis PSV.

Of het nou in Eindhoven was, in Manchester of in Londen, Park oogstte altijd lof voor zijn onverzettelijkheid en tomeloze loopvermogen. Nu wil hij al die ervaringen gaan overbrengen op de jeugd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.