PSV presenteert Savinho: 'Are you ready to be entertained'

Reacties

PSV heeft Sávio Moreira da Oliveira, kortweg Savinho, binnen. De achttienjarige Braziliaan wordt gehuurd door de Eindhovenaren.

PSV presenteert Savinho: 'Are you ready to be entertained'
© Pro Shots

Savinho, die officieel wordt gehuurd van Troyes, is zeer gelukkig dat de handtekeningen zijn gezet. 'Dit is de mooiste dag van mijn leven. Het heeft even geduurd, maar ik ben nu echt heel blij', zegt de Braziliaan op de PSV-website.

De aanvaller hoopt in de voetsporen te treden van zijn illustere voorgangers Romario Ronaldo. 'Ik ben een snelle en behendige speler. Ik ben er om mijn teamgenoten te helpen en ik wil belangrijk zijn met goals en assists. Ik ga er alles aan doen om net zoveel voor de club te betekenen als dat zij hebben gedaan.'

'Wij hopen dat deze overeenkomst de start is van een lang traject waarin hij veel mooie momenten met PSV gaat beleven', zegt technisch directeur John de Jong. 'Dit is voor hem de eerste stap buiten Brazilië. We gunnen hem de tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. Tegelijkertijd zijn we enorm overtuigd van zijn talent.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De achttienjarige Savinho maakte onlangs voor zesenhalf miljoen euro exclusief bonussen de overstap van Atlético Mineiro naar Troyes, dat onderdeel is van de City Group van Manchester City. Door nieuwe regels rond het verhuren van spelers moesten The Citizens een dergelijke constructie bedenken om Savinho naar Europa te halen. De speler zelf wilde echter liever bij PSV aan de slag dan bij Troyes.

Nu is de deal dus rond. PSV huurt Savinho in eerste instantie voor één seizoen. De rechtsbuiten debuteerde in september 2020 op zestienjarige leeftijd bij Atlético Mineiro en viel ook als jeugdinternational van Brazilië op bij de Europese scouts. Hij speelde 33 wedstrijden in het eerste elftal van Galo. Daarin was hij goed voor twee treffers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.