Braziliaans talent Savinho spreekt voorkeur voor PSV uit

Reacties

PSV doet er alles aan om deze zomer Savio Moreira da Oliviera te verwelkomen in Eindhoven. De achttienjarige Braziliaanse aanvaller, die luistert naar de voetbalnaam Savinho, heeft zelf een voorkeur voor PSV bij het vervolg van zijn prille loopbaan.

Braziliaans talent Savinho spreekt voorkeur voor PSV uit
© Pro Shots

Savinho moet worden gehuurd van de City Group. Manchester City neemt het achttienjarige talent over van Atlético Mineiro voor 6,5 miljoen euro exclusief bonussen en wil de buitenspeler direct ergens stallen, zodat hij minuten kan maken. Troyes leek lang de beste papieren te hebben, omdat de Franse club onderdeel is van de City Group en zij Savinho daar zouden kunnen registreren. Dat is handig omdat vanaf 1 juli clubs nog maar acht voetballers mogen verhuren en Manchester City dit seizoen bijvoorbeeld 34 spelers verhuurde.

Na gesprekken met technisch directeur John de Jong wil Savinho echter zelf het liefst naar PSV. De Eindhovenaren zoeken met de City Group nu nog naar een juiste constructie. Door veranderde regelgeving mag PSV Savinho eerst voor slechts één jaar huren, terwijl er ook nog wordt gezocht naar het juiste verdienmodel voor PSV. Het liefst huren de Brabanders het talent langer, dus ook na komend seizoen. Over hoe dat mogelijk kan worden gemaakt, wordt nu gesproken.

Savinho is een linksbenige vleugelspeler die op beide flanken uit de voeten kan en ook achter de spits zou kunnen spelen. De aanvaller kwam in zijn carrière vooralsnog tot 32 officiële wedstrijden waarin hij twee keer scoorde.

Götze
Ondertussen lijkt het erop dat Mario Götze zich maandag op De Herdgang zal melden voor de eerste training onder coach Ruud van Nistelrooij. De Duitser is in onderhandeling met Benfica en Roger Schmidt wil de voetballer graag naar Lissabon halen, maar de Portugezen willen vooralsnog niet voldoen aan de salariseisen van Götze. De Duitser wil ruim meer verdienen dan de drie miljoen euro die hij bij PSV had. Benfica heeft overigens stevige concurrentie van AC Milan en Inter Miami.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.