PSV plaatst zich voor 'nieuwe' Champions League

Reacties

PSV heeft zich zaterdag verzekerd aan deelname aan de Champions League van volgend seizoen. Een grote verrassing is dat niet, maar door de zege op AZ kan nummer drie FC Twente de Eindhovenaren niet meer achterhalen.

PSV plaatst zich voor 'nieuwe' Champions League
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
AZ
AZ

De kampioen en de nummer twee van de Eredivisie gaan naar de nieuwe competitiefase van de Champions League, wat voorheen de groepsfase was. De nummer drie van Nederland wacht de voorronde om deelname aan het hoofdtoernooi te behalen.

PSV is de eerste Nederlandse club die zeker is van deelname aan de nieuwe Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz deed dit seizoen mee aan de groepsfase van het toernooi, na met succes de voorronde te hebben doorstaan. PSV overwinterde in een groep met Arsenal, Sevilla en RC Lens.

In het buitenland zijn Bayer Leverkusen en Internazionale al zeker van de hoofdfase van het miljardenbal. In Nederland kan Feyenoord zich als tweede verzekeren van de CL-miljoenen. Voorafgaand aan speelronde 29 in de Eredivisie hadden de Rotterdammers negen punten meer dan Twente.

Lees op VI PRO hoe de Champions League er vanaf komend seizoen uit gaat zien:

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.