PSV-opponent Sturm Graz verjaagt 'corona-duivel' met spectaculaire comeback

Sturm Graz kan ondanks een gelijkspel met een goed gevoel toewerken naar het Europa League-duel met PSV. De Oostenrijkers kwamen een dramatische start te boven.

Sturm Graz
Sturm Graz
3 - 3
LASK Linz
LASK Linz

De reeks zonder zege kreeg zondag een vervolg voor Sturm Graz, dat nu al zes duels op rij op de verschillende podia niet heeft gewonnen. Maar de ploeg van trainer Christian Ilzer mag zich wel de morele winnaar noemen van het duel met LASK Linz.

Na 36 minuten leek een nederlaag aanstaande voor Sturm Graz. Lukas Grgic, Mamoudou Karamoko en Sascha Horvath hadden in een tijdsbestek van tien minuten LASK Linz aan een 0-3 voorsprong geholpen.

Sturm Graz, dat afgelopen weken ook werd geplaagd door positieve coronatesten, bleek echter over veel veerkracht te beschikken. Kelvin Yeboah zette op slag van rust de inhaalrace in om die na de 2-3 van Manprit Sarkaria tien minuten voor tijd die ook te voltooien. Het punt was ondanks kansen in de slotfase de beloning voor de aanstaande tegenstander van PSV in de Europa League. 'We hebben de coronaduivel verdreven', zei Ilzer.