PSV op rand van bijzondere doelpuntengrens

PSV voegde zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Excelsior (3-2 zege) drie treffers toe aan zijn imposante doelpuntentotaal van dit seizoen. De Eindhovenaren staan daarmee op de rand van een mijlpaal in deze jaargang.

PSV op rand van bijzondere doelpuntengrens

PSV werkte tegen Excelsior zijn veertigste officiële wedstrijd van het seizoen af en voerde zijn doelpuntenaantal op naar 99. De koploper in de Eredivisie maakte tot dusverre 69 goals in competitieverband en voegde daar tien treffers in het bekertoernooi en twintig in de Europa League aan toe.

Balázs Dzsudzsák en Ola Toivonen zijn de twee meest trefzekere PSV'ers deze jaargang. De Hongaar (21 doelpunten) en de Zweed (achttien) tekenden samen voor 39 van de 99 Eindhovense treffers.

Achter PSV heeft Ajax zich de laatste weken opgewerkt naar een tweede plaats op de ranglijst van productiefste Nederlandse clubs in dit seizoen. De Amsterdammers staan momenteel op 83 goals in 43 officiële wedstrijden. FC Twente staat derde met 74 treffers in 39 duels.

PSV kan de grens van honderd doelpunten donderdag als eerste Nederlandse club bereiken. Dan staat voor de Brabanders in het Philips Stadion het Europa League-duel met Glasgow Rangers op het menu. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's