PSV op dit moment de meest productieve uitploeg ooit

Nu de midweekse interlandverplichtingen voorbij zijn, bereidt Eredivisiekoploper PSV zich voor op de uitwedstrijd tegen Vitesse van komende zaterdag (aftrap 20.45 uur). De Eindhovenaren reizen naar Arnhem in de wetenschap dat ze bouwen aan een historische uitbalans.

PSV op dit moment de meest productieve uitploeg ooit

Na tien uitwedstrijden in dit Eredivisieseizoen staat de doelpuntenteller voor PSV al op 32, een gemiddelde van 3,20 goals per duel. Als we de uitbalansen van alle clubs uit alle 57 eerdere jaargangen van de Eredivisiebekijken, blijkt dat momenteel het hoogste moyenne ooit te zijn.

Ajax is - gekeken naar de uitduels in een volledig Eredivisieseizoen - nog altijd recordhouder. In de jaargang 1997/98 kwam de ploeg van toenmalig trainer Morten Olsen tot 53 doelpunten in zeventien uitduels (3,12 goals per uitduel). PSV ligt dus nu op koers om dat record te verbeteren.

PSV maakte dit seizoen in vier van zijn tien uitwedstrijden minimaal vijf doelpunten. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen VVV-Venlo (0-6), ADO Den Haag (1-6), NAC Breda (1-6) en Heracles Almelo (1-5). Alleen op bezoek bij FC Utrecht (1-0 verlies) kwam de formatie van trainer Dick Advocaat níet tot scoren.

Van de twaalf PSV'ers die verantwoordelijk waren voor de 32 competitietreffers op vreemde bodem, nam Dries Mertens de meeste voor zijn rekening (zes). Jürgen Locadia, Jeremain Lens en Georginio Wijnaldum volgen met respectievelijk vier, drie en drie doelpunten. Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen