Rangers FC heeft zich ten koste van Union Sint-Gillis geplaatst voor de play-offs voor de Champions League. De Schotten poetsten dinsdag in eigen huis de in België opgelopen schade spectaculair weg.

Glasgow Rangers
3 - 0
Union Sint-Gillis

Rangers ging vorige week met 2-0 onderuit in België. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moest dus minstens twee keer scoren om tenminste een verlenging af te dwingen. Het team van de Nederlandse manager begon vol aanvalslust aan de wedstrijd, maar die aanvallende intenties leverden in de openingsfase nog geen grote kansen op. In de 27ste minuut was Rangers wel al eens dicht bij de 1-0. Doelman Anthony Moris redde geweldig op een kopbal van spits Antonio Colak.

De thuisploeg probeerde de druk op te voeren en werd vlak voor rust geholpen door een onhandige actie van Siebe Van Der Heijden. De Belgische verdediger sprong met zijn arm naar voren naar de bal bij een hoge voorzet en maakte hands. Vanaf elf meter maakte James Tavernier geen fout, de Rangers-captain zorgde uit een strafschop voor de 1-0 en zorgde zo voor extra geloof in een ommekeer.

Bij de eerste serieuze kans in de tweede helft ging het opnieuw mis voor Union. Na een knal van Scott Arfield kopte Colak de bal van dichtbij voor Moris, die geen antwoord meer had op die tweede inzet (2-0). De keeper onderscheidde zich met knappe reddingen, maar werd in de 79ste minuut de grote schlemiel. Moris miskeek zich op een hoge voorzet en liet zich verrassen door Malik Tillman. De twintigjarige Amerikaan kopte de bal in het lege doel en bracht de Rangers-supporters daarmee in extase (3-0).

Rangers trok die voorsprong over de streep en hield de Champions League-droom levend. AS Monaco of PSV wacht in de play-offs voor het miljardenbal als laatste horde op weg naar de groepsfase. De Schotse grootmacht die vorig seizoen de Europa League-finale verloor, speelde in het seizoen 2010/11 voor het laatst in de poulefase van de Champions League.

Even na het laatste fluitsignaal in Glasgow werd bekend dat PSV de tegenstanders van Rangers FC is in de play-offs.