PSV niet te spreken over weigering van KNVB: 'Dit is onbegrijpelijk'

Reacties

PSV heeft geen begrip voor de beslissing van de KNVB om het komende competitieduel met ADO Den Haag niet te verschuiven. De Eindhovenaren hadden vanwege het drukke schema in Europa een beroep gedaan op de zogenaamde veranderagenda, maar daar werkte de voetbalbond niet aan mee. PSV-directeur Toon Gerbrands is niet te spreken over de weigering.

PSV niet te spreken over weigering van KNVB: 'Dit is onbegrijpelijk'
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Afgelopen donderdag speelde PSV op Cyprus tegen Omonia Nicosia (1-2 winst) en komende donderdag wacht een volgend uitduel: in Griekenland met PAOK Saloniki. De selectie van PSV is dus veel aan het reizen deze weken en hoopte mede daardoor op medewerking van de KNVB om de wedstrijd tegen ADO (zondag, 16.45 uur) te verplaatsen naar december. Twee jaar geleden werd in de veranderagenda al vastgesteld dat alle clubs uit de Eredivisie verplicht zijn mee te werken aan een optimaal speelschema voor clubs actief in Europa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als de Europese belangen hoog zijn mag je een verzoek indienen of je de wedstrijd kan verschuiven naar een later moment of een andere dag. We hadden gevraagd of we de wedstrijd vanwege Europese belangen konden verschuiven, we moeten straks weer uit naar Griekenland', verklaart Gerbrands bij de NOS het verzoek van PSV.

'De KNVB heeft dat afgewezen, dat vind ik onbegrijpelijk', aldus Gerbrands. 'We betalen voor de veranderagenda, we hebben er afspraken over gemaakt.' De KNVB beroept zich volgens de beleidsbepaler van PSV op de timing van het verzoek. 'We kregen een argument dat we het in augustus hadden moeten indienen. We hadden niet geklaagd als dit niet nu aan de hand was', doelt Gerbrands onder andere op de vele coronabesmettingen bij PSV.

Coach Roger Schmidt van PSV had donderdag tegen Omonia Nicosia de beschikking over zes veldspelers op zijn bank, waarvan vier spelers die normaal gesproken speelminuten maken bij de beloften. 'Iedereen ziet wat er aan de hand is. Is het overdreven wat wij vragen?', vraagt Gerbrands zich hardop af. 'Ik denk het niet. Als de KNVB het afwijst moeten ze zelf weten, maar zo leg je ook een bom onder de veranderagenda.'

De komende vijf duels van PSV


Zo 1 nov. 2020

Do 5 nov. 2020

Zo 8 nov. 2020

Zo 22 nov. 2020

Do 26 nov. 2020

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.