PSV mist Lozano nog tegen Fortuna

Reacties

PSV gaat geen risico nemen met Hirving Lozano bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Mexicaan heeft een hersenschudding.

PSV mist Lozano nog tegen Fortuna

Mark van Bommel werd vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de situatie van de buitenspeler. Lozano viel vorige week zaterdag uit in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met een ogenschijnlijk ernstige blessure. Van Bommel sprak toen direct zijn zorgen uit over de aanvaller die per brancard werd weggedragen.

Van Bommel zei bij zijn update: 'Lozano is er zondag niet bij. Daar gaan we geen risico mee nemen. Hij heeft een hersenschudding.' Zo lonkt er bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een kans voor Donyell Malen. PSV neemt het zondag om 14.30 uur op tegen de Limburgers.

Van Bommel treft bij opponent Fortuna Sittard enkele oude bekenden. Hij stelt op de clubwebsite niet verbaasd te zijn over de tiende plek van de Limburgers. 'Dat had ik aan het begin van het seizoen al voorspeld, kijk er de seizoensgids maar op na. Waarom? Omdat ik de trainers ken uit de jeugd van PSV. We (Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht, assistenten bij Fortuna, red.) hebben veel samengewerkt en over voetbal gesproken in het verleden. Zij kunnen het spelletje wat ze willen spelen uitstekend overbrengen op het elftal.'

Door de Klassieker – rivaal Ajax verloor zondag met 6-2 bij Feyenoord – hebben de Eindhovenaren nu vijf punten voorsprong op de Amsterdammers. Toch zegt dat volgens Van Bommel nog niet zo veel. 'De uitslag was verrassend, maar voor ons verandert er niet zo veel. De afstand is groter geworden. Fijn natuurlijk, maar we zullen er alles aan doen om die voorsprong groter te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lozano
Meer over Lozano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.