PSV maakt met hangen en wurgen einde aan bekersprookje Spakenburg

Reacties

PSV heeft een einde gemaakt aan het bekersprookje van tweededivisionist Spakenburg. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij won dinsdagavond met moeite van de amateurclub en plaatste zich zo voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker. Daarin is Feyenoord of Ajax de tegenstander.

PSV maakt met hangen en wurgen einde aan bekersprookje Spakenburg
© Pro Shots
Spakenburg
Spakenburg
1 - 2
PSV
PSV

Van Nistelrooij wilde niets aan het toeval overlaten. Op aandringen van de trainer van PSV reisde de selectie dinsdagmiddag al naar Sportpark De Westmaat om te zien wat de spelers te wachten stond. Het kunstgrasveld, het amateurcomplex en de kleedkamers; alles werd geïnspecteerd. Voor Spakenburg was het al een dag om van te dromen. Na het uitschakelen van FC Groningen, Katwijk en FC Utrecht volgde voor de stuntploeg een beloning met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Op papier zou een ploeg als PSV de tweededivisionist 'wel even' verslaan, maar Spakenburg had niet voor niets de halve finale bereikt. De formatie van trainer Chris de Graaf bereidde zich tot in detail voor op de strijd en dat wierp aanvankelijk zijn vruchten af. PSV, met Jordan Teze en Ibrahim Sangaré terug in de basis, had moeite op De Westmaat. Kansen waren er wel, voornamelijk voor Guus Til. De middenvelder had het vizier echter niet op scherp staan en kreeg bij het appelleren voor een strafschop nul op het rekest van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Spakenburg kreeg een spaarzaam aantal mogelijkheden om gevaarlijk te worden. Zo moest Patrick van Aanholt een lage voorzet vanaf de linkerflank wegwerken, terwijl een counterkans van de thuisploeg in de kiem werd gesmoord door de Eindhovense defensie. Toen de openingstreffer op zich liet wachten, groeide de irritatie bij PSV. De opluchting was er dan ook toen Erick Gutiérrez vlak voor rust de score opende. André Ramalho verlengde een hoekschop van Joey Veerman, waarna de Mexicaan het laatste tikje gaf en er zo 0-1 van maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met 0-1 was er nog geen man overboord voor Spakenburg, maar PSV deelde vlak na rust wel direct de volgende dreun uit. Na een fraaie pass van Xavi Simons was het Patrick van Aanholt die in de verre hoek raak vuurde en er zo 0-2 van maakte.

Daarmee leek het verzet van Spakenburg gebroken, maar niets was minder waar. Het blauwe deel van het sportpark in Spakenburg ontplofte namelijk na een klein uur. Gutiérrez werkte de bal weg na een corner van de thuisploeg, maar PSV slaagde er niet in om een counter in te zetten. Verdediger Dwayne Green onderschepte de bal en besloot vanaf een meter of 25 uit te halen. Dat deed hij uiterst succesvol, want de bal vloog met een boog over keeper Joël Drommel heen in het doel: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met deze score was PSV zeker nog niet in veilige haven en dus volgde een nieuw Eindhovens offensief om de marge van twee te herstellen. Het leverde gevaarlijke situaties op via onder anderen Simons en Johan Bakayoko, maar een treffer bleef mede dankzij reddingen van keeper Alessandro Damen uit. 'Alles of niets' klonk op het sfeervolle sportpark van de thuisclub, maar helaas voor het publiek werd het niets voor Spakenburg. PSV trok de 1-2 over de streep en gaat op 30 april naar de finale in De Kuip. Voor Spakenburg zullen de herinneringen aan een historisch bekerseizoen eeuwig zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spakenburg
Meer over Spakenburg
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.