PSV krijgt goals cadeau en verslaat Helsingborg

PSV heeft goede vooruitzichten op het bereiken van de achtste finale van het UEFA Cup-toernooi. De Eindhovenaren versloegen het teleurstellende Helsingborgs IF door twee goedkope doelpunten: 2-0.

PSV had zich ten doel gesteld achterin de nul te houden. Er was vooraf enige vrees voor het spitsenduo Henrik Larsson-Razak Omotoyossi aan Zweedse zijde. De realiteit was dat PSV de wedstrijd controleerde en alleen in de beginfase kansen weggaf.

Omotoyossi liet PSV tot twee keer toe schrikken, maar daadwerkelijke schade leverde het niet op. De spits uit Benin mikte op de voet van Gomes en in het zijnet. Verder maakte Helsingborg weinig klaar, met name ook omdat Dirk Marcellis uitstekend verdedigde ten opzichte van Larsson.

Nog voor de twee speldenprikken van Omotoyossi was PSV overigens al heel goedkoop aan een voorsprong gekomen. Danko Lazovic had een strafschop versierd door zich te laten vallen nadat er nauwelijks contact was geweest met doelman Daniel Andersson. Timmy Simons schoot feilloos raak.

Na de 1-0 kreeg PSV al snel kansen op meer. Met name Ibrahim Afellay kreeg een aantal goede schietkansen en mikte daarbij een keer op de paal. Op een ander schot van Afellay blunderde doelman Andersson en kon Lazovic heel simpel de 2-0 aantekenen.

Na de treffer van Lazovic in de 33ste minuut controleerde PSV de wedstrijd. Het gevaar moest komen van de linkerflank waar Balázs Dzsudzsák en Mike Zonneveld een aantal keren gevaarlijk doorkwamen. Op rechts oogde Otman Bakkal ietwat onwennig.

De 2-0 zege biedt in ieder geval een goed perspectief om Helsingborg uit te schakelen. De Zweden moeten tijdens de return minimaal twee keer scoren om tenminste een verlenging af te dwingen.