PSV komt door late penalty met schrik vrij tegen RKC

Reacties

PSV is zondagmiddag ontsnapt aan puntenverlies in de Eredivisie. De thuisclub raakte driemaal het aluminium tegen RKC Waalwijk en stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar vlak voor tijd werd het duel beslist via een strafschop.

PSV komt door late penalty met schrik vrij tegen RKC
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Het was een klein wonder dat het tot vlak voor tijd 0-0 stond en dat was niet omdat RKC zoveel aandrong in Eindhoven. PSV raakte in de eerste helft via Cody Gakpo tweemaal het aluminium en ook Xavi Simons kreeg een grote kans. Voor die kansen zag Ismael Saibari een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. De jongeling stond wederom op de flanken bij PSV, tegen RKC koos trainer Ruud van Nistelrooij voor Anwar El Ghazi als spits. Op het middenveld verving Erick Gutiérrez de zieke Ibrahim Sangaré.

Het werd een wedstrijd waarin de bal er gewoon niet in wilde voor PSV. Ook Guus Til droeg daar aan bij, door van dichtbij op de lat te koppen. Twintig minuten voor tijd stond PSV op liefst 25 pogingen tegenover de vier van RKC, maar de vijfde van de uitclub was erg gevaarlijk. Pelle Clement kon oppikken en van afstand schieten na slordig verdedigingswerk van PSV, maar keeper Walter Benítez tikte de bal met moeite onder zijn lat vandaan.

Weer een poging van PSV, weer geen doelpunt.
© Pro Shots
Weer een poging van PSV, weer geen doelpunt.

PSV, dat doordeweeks ook al niet overtuigend was in het Europese duel met FK Bodø/Glimt, ging aanvallender spelen met de komst van bijvoorbeeld Sávio en Yorbe Vertessen, maar Etienne Vaessen leek zondag een niet te passeren doelman. Uiteindelijk lukte het toch voor PSV, maar daar had de thuisclub een strafschop in extra tijd voor nodig. Hans Mulder werkte de bal weg, maar tilde daarbij zijn been gevaarlijk hoog op volgens de arbitrage. Simons werd geraakt op het hoofd en de bal ging op de stip. Gakpo, die dus de paal en lat had geraakt, faalde niet vanaf de stip en bezorgde PSV zo gigantisch veel opluchting.

Door de krappe zege blijft PSV in het spoor van Ajax voor de strijd om de koppositie. Ajax won zaterdagavond met 5-0 van SC Heerenveen en staat drie punten boven de Eindhovenaren. Zowel Ajax als PSV reist doordeweeks naar Engeland af voor een Europees duel: PSV staat tegenover Arsenal, Ajax treft Liverpool.

PSV Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.