PSV in gesprek met Dest

Reacties

PSV heeft een lijntje uitgeworpen bij Sergiño Dest. De rechtsback met een verleden bij Ajax is op een zijspoor beland bij Barcelona en dat heeft de Eindhovense topclub verleid tot actie, zo bevestigt de entourage van de voetballer.

PSV in gesprek met Dest
© Pro Shots

Dest vertrok in 2020 bij Ajax, Barcelona betaalde toentertijd ruim twintig miljoen euro voor de Nederlander met Amerikaanse roots. Vorig seizoen werd Dest verhuurd aan AC Milan, maar in Italië kwam de international van Amerika weinig aan spelen toe. Terug in Catalonië hoeft Dest ook niet te rekenen op veel speeltijd en dus hoopt PSV toe te slaan.

Aan het begin van het huidige seizoen krijgt Jordan Teze onder trainer Peter Bosz de voorkeur op de positie van rechtsback, maar de 23-jarige verdediger ziet zichzelf eerder als centrale verdediger. Met Phillipp Mwene en de teruggekeerde Shurandy Sambo heeft Bosz ook twee andere opties voor de rechterflank.

Met Dest krijgt Bosz er dus mogelijk een ervaren optie bij. Hij speelde 23 duels in de Eredivisie voordat hij naar Barcelona trok en heeft twintig wedstrijden in de Champions League achter zijn naam. In totaal kwam Dest tot 142 wedstrijden in het clubvoetbal en speelde hij 26 interlands voor Amerika. Zo begon hij het afgelopen WK in alle vier de duels van Amerika in de basis, in de achtste finale werden Dest en zijn land uitgeschakeld door Oranje.

Na Sturm Graz - PSV analyseerden we de huidige defensie van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.