PSV-icoon Nilis aan de slag bij VVV-Venlo

Reacties

Luc Nilis versterkt vanaf komend seizoen de technische staf van VVV-Venlo. De Belg wordt assistent-trainer van hoofdcoach Maurice Steijn.

PSV-icoon Nilis aan de slag bij VVV-Venlo

Nilis (50) was de laatste jaren als individueel trainer actief bij PSV, dat het clubicoon niet graag zag vertrekken. 'Maar uit respect voor zijn verdiensten bieden we hem de ruimte om naar VVV-Venlo te vertrekken', legt technisch directeur Marcel Brands uit op de website van PSV.

De oud-spits boekte grote successen in dienst van PSV, waar hij van 1994 tot en met 2000 speelde. Nilis werd tweemaal kampioen met PSV en pakte ook de Nederlandse beker en de Super Cup. Daarnaast werd hij twee keer topscorer van de Eredivisie en werd Nilis in 1995 verkozen tot Voetballer van het Jaar in Nederland.

Nilis legt zijn keuze op de website van zijn nieuwe werkgever uit. 'Bij PSV verdeelde ik de aandacht over meerdere aanvallers bij meerdere teams. VVV-Venlo heeft me een andere rol aangeboden en ik denk dat die me ook wel ligt. Natuurlijk blijft PSV altijd speciaal voor me.'

VVV-Venlo eindigde dit seizoen als vijftiende in de Eredivisie en verzekerde zich zodoende van nog een jaar op het hoogste niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.