PSV-huurling doet Leipzig met Brobbey als invalkracht pijn

Reacties

RB Leipzig heeft de derde nederlaag op rij geleden in de Bundesliga. Voor Brian Brobbey was er als invaller geen hoofdrol weggelegd.

PSV-huurling doet Leipzig met Brobbey als invalkracht pijn
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig was afgelopen weekend door Bayer Leverkusen op eigen veld op een pijnlijke nederlaag getrakteerd. Het was een uiterst pijnlijke zondag geweest voor Brobbey, die al in de eerste helft naar de kant was gehaald. Vijf dagen later kwam de Nederlandse jeugdinternational tegen Union Berlin niet aan de aftrap. Hij moest genoegen nemen met een plaats op de bank.

Vanaf de kant zag Brobbey hoe de start van Leipzig beroerd was. Al in de zesde minuut brak Taiwo Awoniyi de ban namens de Berlijnse gastheren. Het antwoord kwam echter snel. Christopher Nkunku knalde in de dertiende minuut raak van 25 meter, al viel er wat af te dingen op het weerwerk van Union-doelman Andreas Luthe.

Timo Baumgartl zorgde in de 57ste minuut voor een nieuwe voorsprong voor Union. De PSV-huurling werd daarmee matchwinner. Leipzig deed verwoede pogingen de derde nederlaag op rij te voorkomen. In de 78ste minuut werd Brobbey ingebracht in de hoop de avond positief te kunnen afsluiten. Het mocht niet baten. In de laatste minuut was hij wel dicht bij de gelijkmaker, maar een Berlijnse voet stond de 2-2 van Brobbey in de weg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.