PSV houdt Vertessen nog even in de wachtkamer

Reacties

Peter Bosz lijkt ook zaterdag tegen Almere City FC nog te kunnen beschikken over Yorbe Vertessen. De 23-jarige vleugelspits kan een contract tekenen bij Union Berlin, maar PSV wil de Belg pas na het duel van morgen laten gaan.

PSV houdt Vertessen nog even in de wachtkamer
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Almere City FC
Almere City FC

PSV heeft met deze handelswijze niet alleen de beschikking over Vertessen in de Eredivisie-wedstrijd tegen Almere City, het heeft ook wat extra tijd gekocht om Hirving Lozano en Noa Lang nog wat fitter te krijgen. De twee vleugelaanvallers zijn nagenoeg honderd procent wedstrijdfit en omdat er voor PSV even geen midweeks programma is, kunnen ze daar verder naar toe groeien.

Het zorgt ervoor dat Vertessen nog heel even in de wachtkamer zit en de degradatiekraker van Union Berlin tegen SV Darmstadt aan zich voorbij moet laten gaan. Voor de Belg ligt in Berlijn een contract tot medio 2028 klaar. Union Berlin zal ongeveer vijf miljoen euro overmaken naar PSV, dat nog in onderhandeling was met de Duitsers over een doorverkooppercentage.

Bosz gaf eerder deze week aan geen vervanger voor Vertessen te willen indien de voetballer definitief vertrekt naar de Bundesliga. Met Lang, Lozano, Johan Bakayoko en ook Malik Tillman en eventueel Ismael Saïbari en Isaac Babadi heeft de trainer nog voldoende goede alternatieven voor op de flanken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.