PSV hervat training met nagenoeg volledige spelersgroep

Reacties

PSV is begonnen aan de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Trainer Ruud van Nistelrooij verwelkomde maandag een nagenoeg volledige spelersgroep. De WK-gangers Cody Gakpo, Luuk de Jong, Xavi Simons en Erick Gutiérrez ontbraken nog. De laatste zal waarschijnlijk eerder instromen dan de eerste drie, aangezien Mexico al is uitgeschakeld in Qatar. De spelers van het Nederlands elftal krijgen na het WK ook nog een korte vakantie.

PSV hervat training met nagenoeg volledige spelersgroep
© Pro Shots

Van Nistelrooij ziet de voorbereiding van vijf weken, na een vakantiebreak van drie weken, als het voorwerk dat een selectie ook in de zomer doet voor aanvang van het seizoen. Na een trainingsweek op De Herdgang gaan de Eindhovenaren op trainingskamp naar Spanje. Van 14 tot en met 23 december verblijft PSV in Marbella, waar het waarschijnlijk een aantal oefenwedstrijden speelt.

Bij terugkomst in Nederland krijgen de spelers een aantal dagen vrij voor het Kerstreces, maar daarna wacht richting de seizoenhervatting nog een zwaar duel. AC Milan komt op 30 december naar het Philips Stadion voor een oefenwedstrijd. De ploeg van trainer Stefano Pioli staat momenteel tweede in de Serie A achter het tot nog toe ongenaakbare Napoli.

PSV start de tweede helft van het seizoen op 7 januari met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Drie dagen later reist het team van Van Nistelrooij als titelverdediger naar de Maasstad voor het bekertreffen in de tweede ronde tegen de ploeg van Maurice Steijn. Van Nistelrooij hoopt na de winterstop ook weer snel te kunnen beschikken over Olivier Boscagli. De Fransman is nagenoeg hersteld van een kruisbandblessure, die hem liefst negen maanden aan de kant hield.

Stabiliteit zal in het lange restant van de competitie het toverwoord blijven in Eindhoven. In dat opzicht mag er na de winterstop meer worden verwacht van Van Nistelrooij en zijn team. Spelers en staf zijn inmiddels gewend aan elkaar en de nieuwe werk- en speelwijze. Voor de winterstop was het te wisselvallig wat PSV liet zien. Dat grillige karakter moet zowel uit het spel als de resultaten, wil PSV kans maken op de titel.

Veel zal op dat vlak ook afhangen van een al dan niet langer verblijf van Cody Gakpo. De sterspeler van PSV was met negen doelpunten en twaalf assists in veertien wedstrijden voor de winterstop dé grote man in de formatie van Van Nistelrooij. Gakpo blinkt met drie doelpunten in vier duels momenteel uit bij het Nederlands elftal. De aanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van grote clubs als Manchester United, Real Madrid, Liverpool en Bayern München. Het management van Gakpo zal in de winterse transferwindow gesprekken voeren met onder meer deze Europese topclubs. Voor Ruud van Nistelrooij wordt het, net als in de zomer, afwachten en billenknijpen of hij na januari ook nog kan beschikken over Cody Gakpo.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.