PSV herovert koppositie na ruime zege op FC Twente

PSV is de nieuwe koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat miste heel veel kansen, maar won uiteindelijk ruim van voormalig koploper FC Twente (3-0).

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen (zie foto onder) was PSV in de beginfase heer en meester in het eigen stadion. Het spel speelde zich in de beginfase alleen maar af op de helft van de Tukkers. Het strijdplan van de bezoekers was duidelijk: er moest worden verdedigd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het aanvalstrio Nacer Chadli, Dmitry Bulykin en Dusan Tadic slechts een meter of twintig voor de eigen defensie speelde.

Toch kwam Twente na een kwartier wat uit zijn schulp en creëerde het de nodige kansen. Eigenlijk had het met 0-1 voor moeten staan toen Kevin Strootman hopeloos in de fout ging. De middenvelder wachtte te lang met afspelen en werd van de bal gezet door Leroy Fer, die een vrije doortocht had. Maar in plaats van nog een aantal meters te pakken, faalde hij door het van ver met een lobje te proberen. Zijn poging ging over. Hierna ontstonden er kansen over en weer, maar was het PSV dat uiteindelijk vlak voor rust de trekker overhaalde. Een gevaarlijke aanval van de Eindhovenaren werd niet goed uitverdedigd door Twente, waardoor de defensie open lag. Uiteindelijk kon Luciano Narsingh Georginio Wijnaldum bereiken, die van dichtbij voor de openingstreffer zorgde.

Na rust was het spelbeeld exact hetzelfde. PSV domineerde en kreeg de meeste kansen, maar FC Twente kwam er zo nu en dan ook gevaarlijk uit. Tadic kreeg vlak na rust een goede mogelijkheid, maar schoot over. Even later had Jeremain Lens de 2-0 op het scorebord moeten zetten, maar oog-in-oog met Sander Boschker vergat de aanvaller een hoek te kiezen.

Als de Eindhovenaren wat zorgvuldiger om waren gegaan met de kansen, had het na een uur de wedstrijd in het slot moeten gooien. Dat gebeurde uiteindelijk tien minuten voor tijd pas. Na een goede pass van Strootman was het Tim Matavz die liet zien dat hij zeer koel is voor het doel. Twee minuten later vergrootte Narsingh de voorsprong door na een één-twee met Matavz voor het slotakkoord te zorgen.

Door de zege is PSV de nieuwe koploper van de Eredivisie. Met 36 punten heeft het nu twee punten voorsprong op de achtervolgers FC Twente en Vitesse.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}