PSV heeft laatste seizoenen weinig last van FC Utrecht

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Om 12.30 uur klinkt in De Galgenwaard de aftrap bij het duel tussen FC Utrecht en PSV.

PSV heeft laatste seizoenen weinig last van FC Utrecht
 
Speelronde6
Aftrap12.30 uur
ScheidsrechterSerdar Gözübüyük

• Als gevolg van de 4-0 nederlaag bij FC Twente zakte FC Utrecht afgelopen week naar de achtste plaats met negen punten uit vijf wedstrijden. PSV, dat tot nu toe alleen verloor van SC Heerenveen, bezit drie punten meer.

• De laatste vier Eredivisie-edities van FC Utrecht - PSV werden allemaal gewonnen door de bezoekers. In totaal staan de Brabanders op 23 zeges in De Galgenwaard, veertien meer dan FC Utrecht. Vijftien keer bleef een winnaar uit.

• FC Utrecht heeft de afgelopen jaren weinig in de melk te brokkelen gehad tegen PSV. De negen meest recente ontmoetingen (uit en thuis) eindigden allemaal in een zege voor de Eindhovenaren.

FC Utrecht werd vorige week ingemaakt door FC Twente.

• Je zou het na de 4-0 nederlaag bij FC Twente niet zeggen, maar FC Utrecht is in verdedigend opzicht tot nu toe een van de sterkste teams in de Eredivisie. De Domstedelingen stonden slechts 42 schoten van de tegenstander toe, minimaal vijf minder dan elke andere club. PSV dobbert in dit klassement in de middenmoot.

PSV rekende afgelopen week af met Feyenoord.

• In zijn laatste zes Eredivisie-thuisduels sleepte FC Utrecht een clean sheet in de wacht. Dat is een gedeeld clubrecord; eerder kregen de Domstedelingen dit in 1990, 2001, 2008 en 2010 voor elkaar.

• Dit kalenderjaar liet PSV in vijf van de tien uitwedstrijden in de Eredivisie punten liggen. In 2016 morsten de Eindhovenaren in slechts vier van de zeventien optredens buitenshuis.

• Gastón Pereiro piekt vooral tegen de sterkere clubs. Acht van de laatste tien goals of assists van de Uruguayaan liet hij aantekenen tegen teams die afgelopen seizoen in het linkerrijtje eindigden.

VI's Marco Timmer over de stand van zaken bij PSV.
In het bekerduel met SDC Putten viel Adam Maher op bij PSV.

De laatste vijf edities van FC Utrecht - PSV:

SeizoenUitslag
2012/131-0
2013/141-5
2014/151-5
2015/160-2
2016/171-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.