PSV grijpt ook in tweede duel in voorbereiding naast zege

Reacties

PSV heeft het trainingskamp in Zwitserland afgesloten met een nederlaag. De vriendschappelijke ontmoeting met OGC Nice ging zondag verloren (2-3).

PSV grijpt ook in tweede duel in voorbereiding naast zege

Trainer Mark van Bommel had tegen de Fransen links achterin opnieuw een basisplaats in petto voor Steven Theunissen. Daarnaast posteerde hij Sam Lammers voor de tweede keer deze week in een aanvallende rol vanaf het middenveld, net als tegen Sion.

Lammers betaalde het vertrouwen al na tien minuten terug, met dank aan Pablo Rosario. Hij onderschepte de bal op het middenveld en bediende vervolgens Lammers, die op zijn beurt koel bleef en de linkerhoek vond (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het halfuur dat volgde draaide Nice de rollen echter om. Nadat Allan Saint-Maximin en Cody Gakpo kansen op een doelpunt onbenut lieten sloeg Ihsan Sacko wél toe. De middenvelder reageerde attent op een pass van Pierre Lees-Melou en passeerde doelman Jeroen Zoet. Vier minuten later namen de Fransen een voorsprong, toen Saint-Maximin als winnaar uit een duel met Theunissen kwam en binnenschoot (1-2).

Van Bommel bracht na rust Robbin Ruiter, Justin de Haas, Michal Sadílek en Joël Piroe in de ploeg. Het hielp PSV echter niet om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Na een kwartier spelen kopte Racine Koly raak na een hoekschop en zette hij Nice op een nog ruimere voorsprong: 1-3.

Na die treffer gooide Van Bommel zijn elftal verder om en kwamen zeven spelers binnen de lijnen, onder wie de eerder gewisselde Rosario en Malen. Grote kansen voor zowel PSV als Nice bleven nadien lange tijd uit: pas in de slotseconden schoot Piroe nog binnen en bepaalde hij de eindstand op 2-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het trainingskamp eindigt daarmee qua resultaten in mineur. PSV reisde zes dagen geleden af naar Zwitserland en speelde eerder doelpuntloos gelijk tegen FC Sion. Maandag keert PSV terug naar Eindhoven om de voorbereiding te vervolgen. Vrijdag speelt het een vriendschappelijke wedstrijd tegen Aris Saloniki.

'Herkansing Derrick Luckassen bij PSV is zeker niet uitgesloten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.