PSV begint het seizoen zonder doelpunten

PSV is het trainingskamp in Zwitserland begonnen met een remise tegen FC Sion: 0-0. De ploeg van Mark van Bommel had met name in de eerste helft kansen op meer.

Trainer Mark van Bommel koos in de eerste helft voor een sterke opstelling. Bij afwezigheid van Luuk de Jong, die naar Sevilla is vertrokken, droeg Jeroen Zoet de aanvoerdersband. De doelman had niet al te veel te doen in de openingsfase. PSV begon de wedstrijd namelijk goed en heerste in het eerste half uur. Cody Gakpo was daarin heel dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging ging via de paal en de lat net niet binnen.

Ook Donyell Malen kreeg een aantal goede mogelijkheden. De twintigjarige aanvaller speelde als spits, met Sam Lammers als nummer 10 in zijn rug. Malen kreeg een kans of drie, maar kreeg de bal er niet in. Sion zette na een half uur wat meer aan, maar ook de Zwitsers wisten niet te scoren. Zoet hield zijn doel goed schoon.

Na rust verscheen PSV met elf nieuwe gezichten aan de aftrap. De jonge ploeg van Van Bommel creëerde de tweede helft minder kansen, Mauro Júnior was er nog het dichtst bij, maar het mocht niet baten. PSV beleefde zo een doelpuntloze start van het seizoen.

'Voor PSV'er Bruma ga je naar het stadion, Sevilla is voor De Jong een paradijs'