PSV geeft voorsprong weg bij langverwacht debuut Romero

PSV heeft ook zijn tweede wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet gewonnen. De ploeg van trainer Mark van Bommel speelde gelijk tegen Xamax Neuchâtel: 1-1.

Bijna kende PSV een bliksemstart, want na ruim een minuut was Steven Bergwijn dicht bij de openingstreffer. Na goed terugleggen van Luuk de Jong schoot hij echter tegen de lat. De Eindhovenaren waren voor rust de bovenliggende partij en kregen in de elfde minuut opnieuw een goede kans, maar doelman Laurent Walthert bracht redding op een kopbal van Gastón Pereiro.

Het eerste gevaar van Xamax Neuchâtel kwam na ruim een kwartier van Gaëtan Karlen, die zijn inzet echter gered zag worden door Eloy Room. In de negentiende minuut was het wél raak, maar aan de andere kant. Bergwijn maakte zijn tweede doelpunt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Halverwege de wedstrijd wisselde Van Bommel tien keer, alleen Room mocht blijven staan. Een van de nieuwe spelers was Maximiliano Romero, die zo ruim een halfjaar zijn komst voor het eerst speelminuten maakte. De Argentijnse aanvaller, die in de winterstop werd overgenomen van Vélez Sarsfield, stond lang aan de kant met een bovenbeenblessure.

Na een klein uur kwam Xamax Neuchâtel op gelijke hoogte door een rake kopbal van Arbenit Xhemajli, die dankbaar profiteerde van miscommunicatie tussen Room en Daniel Schwaab. Aan het officieuze debuut van Romero kwam in de 76ste minuut een einde toen het talent werd vervangen door Joël Piroe.

Gescoord werd er niet meer, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1. Eerder deze voorbereiding was Anderlecht met 5-3 te sterk voor de Eindhovenaren, die woensdag tegen Galatasaray weer in actie komen.