PSV gaat voor vierde keer in zee met Van Ginkel

Reacties

Marco van Ginkel gaat terugkeren bij PSV. De 27-jarige middenvelder komt over van Chelsea, waar zijn verbintenis in 2021 afloopt. Het is aannemelijk dat het om een deal op huurbasis gaat.

PSV gaat voor vierde keer in zee met Van Ginkel
© Pro Shots

Van Ginkel kwam gedurende drie eerdere periodes al uit voor PSV. De achtvoudig Oranje-international veroverde in 2016 en 2018 de landstitel met de Eindhovenaren. In juni verlengde Van Ginkel zijn aflopende contract met Chelsea tot de zomer van 2021. De middenvelder is nog niet direct inzetbaar omdat hij herstellende is van blessureleed, zoals hij wel vaker met fysieke problemen kampte in zijn loopbaan.

Zijn laatste officiële duel speelde Van Ginkel op 6 mei 2018, namens PSV. Drie weken daarvoor had de middenvelder met de Eindhovenaren het landskampioenschap gepakt door Ajax in een rechtstreeks duel met 3-0 te verslaan. Zijn laatste optreden in de hoofdmacht van Chelsea is van nog langer geleden; het League Cup-duel met Swindon Town van 24 september 2013.

'De laatste jaren waren vol ups en downs maar dan vooral heel veel downs', zei Van Ginkel enkele maanden terug in gesprek met VI. Sinds zijn vertrek bij Vitesse in 2013 speelde hij maar één volledig seizoen. Dat was in 2017/18, in het shirt van PSV. Hij eindigde die competitie dus met de schaal in zijn handen. 'Een geweldig seizoen, daar is de laatste tijd veel op teruggeblikt. Ik heb echt mooie tijden gekend bij PSV.'

Spitsuur
Bij PSV is het sowieso druk in de aanloop naar Deadline Day. De Eindhovenaren nemen al dan niet tijdelijk afscheid van Michal Sadílek, Bruma en Timo Baumgartl en proberen zich sowieso te versterken met Adrian Fein.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.