PSV evenaart Ajax bij bereiken groepsfase Champions League

Reacties

PSV kan dinsdagavond Ajax evenaren wat betreft deelnames aan het hoofdtoernooi in de Champions League. De Eindhovenaren, die tegen Benfica een 2-1 achterstand moeten wegwerken, azen op hun zeventiende optreden in het miljardenbal.

PSV evenaart Ajax bij bereiken groepsfase Champions League
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 0
Benfica
Benfica

Begin mei stelde Ajax zijn zeventiende deelname veilig door de landstitel te veroveren. PSV moest als vicekampioen al in de tweede voorronde instromen, maar is na het uitschakelen van Galatasaray en FC Midtjylland nu dicht bij het hoofdtoernooi.

Ook Feyenoord (vijf keer), FC Twente, AZ, SC Heerenveen en Willem II (alle eenmaal) vertegenwoordigden Nederland ooit in de Champions League.

Twee clubs
De laatste keer dat Nederland met twee clubs actief was in de Champions League was in het seizoen 2018/19, toen Ajax de halve finale bereikte en PSV strandde in de groepsfase. Negentien jaar geleden was Nederland voor het laatst met drie clubs van de partij: Ajax (kwartfinale), Feyenoord (eerste ronde) en PSV (eerste ronde).

Nederlandse CL-deelnemers:

Club Deelnames Plaats op CL-ranking aller tijden
Ajax 17* 15
PSV 16 24
Feyenoord 5 51
FC Twente 1 103
AZ 1 112
SC Heerenveen 1 123
Willem II 1 129

* Inclusief dit seizoen

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.